ATENTIE ! Cea mai nouă metodă prin care se fură la BANCOMAT !

ATENTIE ! Cea mai nouă metodă prin care se fură la BANCOMAT !

loading...

Sunt români care au constatat că le-au fost sustrase mari sume de bani din conturi. Iată relatările unor persoane care s-au ales cu găuri în buget tocmai datorită faptului că se fură la bancomat!

„Atenție când plătiți cu card-ul! Undeva la începutul anului am fost la o benzinărie să alimentez cu benzina si neavând cash la mine am plătit cu card-ul. Când m-am dus la ghișeu, vânzătorul mi-a luat card-ul l-a trecut printr-un POS identic cu unul normal si mi-a înmânat un terminal, pe care scria numele unei bănci, ca sa introduc codul PIN.

După ce am introdus codul PIN acesta a luat terminalul si l-a pus pe ghișeu. După un minut mi-a spus ca nu a funcționat tranzacția si sa mai introduc încă o dată codul PIN. De data asta el a trecut card-ul prin POS-ul băncii si tranzacția s-a efectuat cu succes. Numai ca, prima data, el mi-a copiat banda magnetica a card-ului si de asemenea codul PIN. Asta s-a întâmplat undeva la începutul săptămânii.

Vineri, când m-am uitat in cont am avut surpriza sa vad ca tocmai ridicasem numerar de la Londra. Se pare ca mi-au reprodus card-ul si l-au folosit pentru ridicări de numerar. „Norocul” meu a fost ca am sesizat din timp ridicările de numerar si am reușit sa blochez card-ul.

Paguba a fost destul de mare si banca oricum nu te despăgubește deoarece e „PIN based transaction”. In concluzie daca cineva iți spune ca nu a funcționat tranzacția si-ti spune sa mai introduci încă o data codul PIN, atunci trebuie sa-ti arate un bon pe care scrie motivul din care nu a fost acceptata prima data tranzacția.

Daţi-mi voie să vă atrag atenţia asupra unei noi forme de înșelătorie, apărută de curând, şi care, din păcate ne-a atins şi pe noi în Europa. Mecanismul înşelătoriei este următorul: pe telefonul mobil apare o înştiinţare privind un apel nepreluat.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )