ATENTIE ! Marea Britanie stabileste NOI RESTRICTII pentru romani ! Europa o urmeaza !

ATENTIE ! Marea Britanie stabileste NOI RESTRICTII pentru romani ! Europa o urmeaza !

loading...

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat pentru News.ro că există mai multe ţări din vestul Europei care analizează posibilitatea implementării măsurilor propuse la Bruxelles de Marea Britanie privind prestaţiile sociale şi libera circulaţie.

State precum Germania, Austria şi Danemarca ar putea să activeze acordul potrivit căruia drepturile lucrătorilor comunitari ar fi diminuate.

“Ideea de a mai restrânge libera circulaţie a persoanelor nu le aparţine doar britanicilor. Ea este larg susţinută de alte state membre din vestul Europei. De altfel, mecanismul de indexare a alocaţiilor pentru copii, după ce va fi adoptată legislaţia europeană corespunzătoare, este posibil să fie aplicat de un număr de alte state membre. Danemarca deja a anunţat că va aplica o asemenea legislaţie. Germania a zis că analizează oportunitatea introducerii unei asemenea măsuri. Alte state membre au spus că se gândesc foarte serios la introducerea unei asemenea măsuri, de exemplu Austria”, a declarat Leonard Orban într-un interviu acordat News.ro.

Leonard Orban a explicat că, în cea mai mare parte, muncitorii români care se află în Marea Britanie în acest moment nu vor fi afectaţi de prevederile acordului, ci doar cei care vor începe de acum încolo să vină în Regatul Unit.

“În Marea Britanie, din cifrele pe care le avem noi, vorbim doar de aproximativ 420 de copii care sunt în această situaţie. Dacă această măsură va fi aplicată de alte state, vom vorbi de un număr mult mai mare de copii care sunt în situaţia respectivă”, spune consilierul prezidenţial.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )