ATENTIE ! MUNCITORII ROMÂNI din strainatate FARA CONTRACTE LEGALE platesc CAS OBLIGATORIU

ATENTIE ! MUNCITORII ROMÂNI din strainatate FARA CONTRACTE LEGALE platesc CAS OBLIGATORIU

loading...

ATENTIE !

Românii sunt sfătuiți să depună în termen util, la sediile județene ale ANAF, dovezile prin care se atestă plățile făcute. Dacă se depășește perioada de grație, orice român se poate trezi cu somație de plată și cu penalități.

Dar despre ce este vorba ?

Muncitorii fără contracte legale de muncă, adica toți cei care lucrează nelegal în țară sau străinătate,vor trebui să achite contribuția către CAS trimestrial.

Astfel, muncitorii de pe șantiere, cei din agricultură sau îngrijitoarele care nu au contract de muncă vor plăti dări de 5,5% din valoarea salariului minim pe economie calculat la nivelul României, adică în jur de 66 de lei lunar.

Rabat de la această regulă, vor face doar cei care dispun de Card European de Sănătate, cei care plătesc deja asigurările de sănătate în România sau plătesc deja asigurarea de sănătate în alt stat.

 

Persoanele care nu pot dovedi că au efectuat plățile aferente fiecărui semestru, vor trebui să depună prin intermediul formularului 604 la sediile ANAF, situația plăților la zi. Vestea cea mai proastă e aceea că Fiscul vrea să-i oblige pe români să achite sume retroactive în avans pe ultimele 7 luni. Aceste sume cumulate ar putea ajunge chiar la 100 de euro de persoană.

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )