BOMBA ZILEI ! Dosarul Revolutiei va fi redeschis: Iliescule, vine ZIUA JUDECATII !

BOMBA ZILEI ! Dosarul Revolutiei va fi redeschis: Iliescule, vine ZIUA JUDECATII !

loading...

Dosarul Revolutiei din decembrie 1989 va fi redeschis, la jumatate de an de la clasarea sa de catre procurori.
Bogdan Licu, procurorul general interimar, a anuntat ca s-a dispus din oficiu infirmarea ordonantei de clasare Parchetului General si redeschiderea urmaririi penale in cauza. “Solutia de clasare este netemeinica si nelegala, fiind data pe baza unei cercetari incomplete”. Incadrararea juridica a faptelor a fost gresita, “nu a existat o preocupare privind stabilirea unor aspecte esentiale”.

“Procurorii nu au valorificat informatii importante”, atat din probe cat si din cartile privind Revolutia, nu au facut niciun demers pentru declasificarea documentelor care au stat la baza raportului comisiei Senatului, a mai spus Licu.

Dosarul Revolutiei a fost clasat in octombrie 2015. Anchetatorii Parchetului General, condus la acel moment de Tiberiu Nitu, au decis sa inchida dosarul, sustinand ca faptele s-au prescris sau nu sunt prevazute de legea penala, fiind vorba de persoane ucise in mod intamplator, in in haosul din zilele Revolutiei (citeste mai multe despre motivarea clasarii).

Insa decizia nu a multumit pe nimeni, dovada faptul ca s-au depus peste 170 de contestatii la Instanta Suprema. Iar In februarie 2016, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca statul roman e obligat sa le plateasca despagubiri de cate 15.000 de euro unui numar de 17 cetateni romani. Acestia au reclamat absenta unei anchete efective cu privire la reprimarea violenta a manifestatiilor impotriva regimului comunist care au avut loc in decembrie 1989.

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )