BOMBA ZILEI, PRIMA ARESTARE A AVUT LOC la Bruxelles !

BOMBA ZILEI, PRIMA ARESTARE A AVUT LOC la Bruxelles !

loading...

Cel de-al treilea suspect în atentatele din capitala Belgiei a fost arestat acum !

Autorităţile belgiene l-au arestat pe Najim Laachroui, suspectat pentru atentatele de marţi, de la Bruxelles, scrie cotidianul DH. Bărbatul a fost arestat în cartierul Anderlecht. Autorităţile belgiene l-au identificat într-o filmare de pe camerele de supraveghere din aeroport, iar miercuri dimineaţă au anunţat identitatea sa. Bărbatul a fost în Siria în 2013 şi era căutat din 4 decembrie 2015.

Poliţia belgiană a dat publicităţii o fotografie cu Laachraoui, un tânăr în vârstă de 24 de ani. El era căutat deja pentru atentatele de la Paris, după ce ADN-ul său a fost găsit „pe materialul explozibil folosit la atacurile“ din 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morţi.

Bărbatul a fost în Siria în 2013 şi era căutat din 4 decembrie. El a fost controlat sub identitatea falsă Soufiane Kayal, la începutul lui septembrie, la frontiera dintre Austria şi Ungaria. Se afla atunci în maşină cu Salah Abdeslam, suspectul arestat marţi pentru masacrul din capitala Franţei, şi cu Mohamed Belkaid, un algerian de 35 de ani ucis săptămâna trecută de autorităţi. Tot sub numele de Kayal, el a închiriat casa conspirativă unde au fost pregătite atentatele de la Paris. Mai mult, Laachraoui ar fi ţinut legătura telefonic cu teroriştii care s-au aruncat în aer în seara de 13 noiembrie.

Se pare că el ar fi făcut centurile cu explozibili folosite la atentatele de la Paris şi bombele care au explodat marţi la Bruxelles.

Potrivit RTBF, există mai multe indicii care susţin ipoteza că Laachraoui ar fi construit dispozitivele cu explozibili utilizate în atentatele din Paris. El ar avea compentenţele necesare în electromecanică pentru a construi dispozitivele pe care au fost descoperite amprentele sale.

De asemenea, în locuinţa din Schaerbeek (Bruxelles) ar fi fost construite dispozitivele explozive utilizate în atentatele din noiembrie din Paris. La fel ca fraţii El Bakroui, identificaţi drept presupuşii atacatori kamikaze de pe aeroportul Zaventem, Laachraoui se află în vizorul poliţiei belgiene pentru activităţile sale infracţionale.
Atacurile teroriste comise marţi la Bruxelles şi soldate cu cel puţin 31 de morţi şi 260 de răniţi au lovit în „inima“ Europei, care trebuie să reacţioneze într-o „tresărire“ a unităţii, comentează miercuri presa franceză, citată de AFP. Potrivit presei belgiene, doi fraţi au fost identificaţi printre presupuşii kamikaze de la aeroportul din Bruxelles. Miercuri dimineaţă, aeroportul Toulouse a fost evacuat pentru scurt timp.

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )