CALVARUL unui parinte, UMILIT DE CHIRURGUL care ar trebui sa salveze vieti !

CALVARUL unui parinte, UMILIT DE CHIRURGUL care ar trebui sa salveze vieti !

loading...

”M-a întrebat ce studii am și m-a dat afară din birou”

O femeie și fiul ei în vârstă de 14 ani trec de câteva săptămâni prin clipe ingrozitoare.

O boala aparent banală a ajuns să-l țintuiască pe băiat pe patul de spital de mai bine de 15 zile, iar ca și cum asta nu ar fi de ajuns, la necazul cauzat de problemele medicale s-au adăugat și umilințele la care – spune mama – ar fi fost supusă de chirurgul care i-a operat copilul.

Mama, pe nume Ida Rațiu, este din Noțig, comuna Sălățig.

Femeia povestește că, în urmă cu trei săptămâni, fiul ei, Ionuț, a început să se simtă rău, acuzând, la acel moment, probleme digestive. S-a dus cu el la spitalul din Jibou, unde i s-a pus diagnosticul de gastrită și trimis acasă. Cum durerile n-au trecut, ba chiar s-au amplificat, femeia și-a adus băiatul la Zalău, la Urgențe Pediatrice, unde a primit un nou diagnostic: infecție a tractului urinar.

”Doamna doctor i-a scris tratament și ne-a trimis și ne-a trimis acasă. După două zile de tratament, situația era și mai rea – febra nu scădea sub 40”, povestește Ida Rațiu.

Pe data de 17 februarie, cei doi au revenit la Spitalul Județean de Urgență Zalău, punându-se problema unei apendicite. A fost internat la Pediatrie și consultat, ulterior, de medicul Horea Jidveianu, șeful Compartimentului de Chirurgie și Ortopedie Infantilă, care i-a spus mamei că a doua zi dimineață, la ora 7.00, băiatul va fi supus unei intervenții chirurgicale de extirpare a apendicelui.

”Mi-a spus că a doua zi să mă prezint cu buletinul, că îl operează pe băiat la ora 7.00. La ora stabilită eram în salon cu fiul meu, așteptând să vină cineva să-l ducă la operație. N-a venit nimeni, decât după un alt băiat din salon căruia îi spusese că îl operează la 8.00, după al meu”, rememorează ea.

După numai câteva ore, în momentul în care chirurgul a ieșit din sala de operație, mama, dorind să afle ce se întâmplă cu băiatul ei, a bătut la ușa biroului acestuia, a intrat, cerându-i informații.

”Mi-a spus că mi s-au dat destule explicații și mi-a reproșat că fiul meu este prea gras. M-a întrebat ce studii am, spunându-mi că el, cu 25 de ani de școală, nu se coboară la nivelul meu pentru a-mi explica astfel încât să înțeleg, după care m-a dat afară”, povestește femeia.

Apoi brusc, starea fiului ei s-a înrăutățit și mai mult.

”După ce au văzut că nu-i mai scade febra, au mers cu el la un tomograf abdominal, unde au constatat că apendicele era deja perforat. Pe la ora 19.00, doctorul Jidveianu m-a chemat și pe un ton arogant mi-a spus că situația copilului meu s-a agravat și că dacă vreau să mi-l opereze atunci să semnez, iar dacă nu , atunci băiatul nu va mai trăi mai mult de două – trei ore”, ne relatează femeia.

Femeia povestește că, după operație, când l-a întrebat pe chirurg cum se simte copilul, acesta i-a răspuns ”operat!”, pentru ca a doua zi să-i spună, de față cu băiatul, că ”toate mațele i-au fost lipite” și că ”eu cât am putut l-am curățat, dar e posibil să se infecteze”.

mai departe citeste aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )