Ce ascundea Sergiu Nicolaescu sub presul “revolutiei”. Un ofiter de informatii rupe tacerea

Ce ascundea Sergiu Nicolaescu sub presul “revolutiei”. Un ofiter de informatii rupe tacerea

loading...

Ce ascundea Sergiu Nicolaescu sub presul “revolutiei”. Un ofiter de informatii rupe tacerea. RAPORTUL SENATULUI PRIVIND ACŢIUNILE DESFĂŞURATE ÎN REVOLUŢIA DIN DECEMBRIE 1989

Prof. univ. dr. ing. Marian Rizea, colonel in rezerva, a oferit portalului Ziaristi Online, sub forma unei lucrari intitulata “Schimbarea”, Raportul Comisiei Senatoriale  privind evenimentele din decembrie 1989, comisie condusa in prima faza de Sergiu Nicolaescu si apoi de Valentin Gabrielescu. Cartea de mai jos, pe care o publicam integral, pe capitole, a fost oprita de la publicare. Motivele le veti afla chiar de la editorul ei, aici. Veti descoperi in documentele Comisie fapte zguduitoare si amanunte tinute secret despre “misterele revolutiei”. Portalul independent Ziaristi Online face cuvenita indreptare istorica, prezentand adevarul asa cum a fost el cautat si consemnat:

Documentele de mai jos nu-mi aparţin. Ele sunt proprietatea statului romăn şi aparţin istoriei recente a neamului nostru. Am intrat în posesia lor, cu totul întâmplător,  în anul 1997 când regretatul general mr. de cavalerie(r) Victor ISĂCEANU, paricipant la Marea Unire şi combatant în al II-lea Război Mondial, aflat în anturajul mareşalului Ion ANTONESCU, dar şi a unor personalităţi contemporane, decedat cu  cîteva zile înainte să împlinească venerabila vârstă de 100 de ani, mi-a înmănat mai multe volume printre care şi xerocopiile Rapoartelor comisiilor senatoriale privind acţiunile desfăşurate în revoluţia din decembrie 1989.

       Ca ofiţer de informaţii am înţeles importanţa lor, mai ales că nici o entitate a statului român nu se grăbea sau nu era interesată sa le oficializeze, deşi fusese prezentate public, în Parlament. Le-am păstrat, nefiind clasificate şi le-am conservat cu speranţa că într-o zi vor fi făcute publice. Am încercat, în urmă cu câţiva ani, prin intermediul unor distinşi parlamentari prahoveni, în mai multe rânduri, să ajung la domnul senator Sergiu NICOLAESCU pentru a-l convinge să facă publice, ca documente oficiale ale statului român,  volumul I şi II.  Mi s-a transmis că este de acord fară publicarea volumului al II-lea, „OPINII SEPARATE” scrise de senatorul Valentin GABRIELESCU.  Apoi,  fără a mi se dea alte explicaţii, mai mulţi „oameni de bine”(unii cu nume sonore ) m-au sfătuit sa stau în banca mea…

        Anii au trecut şi văd câte comentarii şi discuţii violente sunt pe marginea acelor zile însângerate din decembrie 1989.    

Prezenţa pe posturile de televiziune a unor distinşi domni, care interpretează în fel şi chip spusele marelui dispărut Sergiu NICOLAESCU (Dumnezeu să-l odihnească), scriu articole, cărţi şi ies pe sticlă pentru a se da importanţi sau a cîştiga nişte bani în plus, mă determină să-mi asum riscul de a face publice munca acelor oameni care au făcut parte din Comisiile de control privind evenimentele din 1989. Dar cel mai mult, consider că aceste aspecte (vol.I şi II) trebuie să fie cunoscute de toţi cetăţenii ROMÂNIEI, spre cinstirea acelor compatrioţi care au căzut la datorie, indiferent de ce parte a baricadei au fost, distribuiţi aleatoriu în cea mai discutabilă piesă  dramatică contemporană!

      Este de datoria istoricilor să prezinte, pe baza a cât mai multor probe, adevărul despre „SCHIMBARE”.

citeste mai mult aici: sursa

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )