CERCETATORII CONFIRMA: CANCERUL ESTE O BOALA PROVOCATA DE OM!

CERCETATORII CONFIRMA: CANCERUL ESTE O BOALA PROVOCATA DE OM!

loading...

CERCETATORII CONFIRMA: CANCERUL ESTE O BOALA PROVOCATA DE OM!

Cercetatorii de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, au ajuns la concluzia ca bolile de cancer sunt de fapt provocate de om, fiind alimentate de excesele stilului de viata modern.

Oamenii de stiinta au desfasurat cercetari amanuntite asupra mumiilor si fosilelor, iar rezultatele au fost aprofundate si prin studierea literaturii clasice. Cercetarile efectuate asupra mumiilor egiptene, de exemplu, au relevat faptul ca acestea nu prezentau semne de cancer, cu exceptia unui caz izolat. Cercetatorii au prelevat fragmente de tesut de la sute de mumii egiptene, pe care apoi le-au rehidratat si le-au studiat la microscop. Dintre toate mumiile studiate, una singura a prezentat urme de cancer.
Mai demult, unii oameni de stiinta sustineau ca vechii egipteni n-ar fi trait suficient de mult cat sa dezvolte boli de cancer. Acest argument neverosimil a fost infirmat insa de dovezile furnizate de ultimele cercetari. Mumiile studiate au prezentat numeroase semne de imbatranire, printre care si fragilizarea oaselor si sclerozarea arterelor.
Revista Nature Reviews Cancer (Natura si studiul cancerului) raporteaza ca in cazul fosilelor studiate nu s-au depistat dovezi clare ale existentei cancerului, literatura de specialitate furnizand un numar restrans de exemple pe fosile animale, ipotezele propuse fiind insa intens disputate. Pana si cercetarile desfasurate asupra mai multor mii de schelete de neanderthalieni au oferit un singur exemplu al unui posibil cancer.
De asemenea, nici in textele antice egiptene nu se intalnesc dovezi lamuritoare ale existentei cancerului in antichitate, deoarece majoritatea bolilor etichetate ca fiind cancere sunt mai degraba atribuibile leprei sau chiar simplelor boli de varice. Se spune ca grecii antici ar fi fost primul popor care a denumit si delimitat cancerul ca pe o boala specifica, si care a reusit sa traseze o distinctie clara intre tumorile benigne si cele maligne.
Secolul al 17-lea ofera primele descrieri ale operatiilor de rezectie in anumite forme de cancer, printre care si cazuri de cancer de san. Cu toate acestea, primele rapoarte de specialitate asupra tumorilor distinctive au fost intocmite abia incepand din secolul 18 incoace. Cancerul nazal, dobandit in special de oamenii care prizau tutun, ar fi aparut in 1761, iar cancerul scrotal, caracteristic cosarilor, s-a descoperit abia in 1775.
Continuarea aici —–> www.secretele.com
loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )