CUM SA EVITI CA PARINTE GRESELILE PARINTILOR TAI

CUM SA EVITI CA PARINTE GRESELILE PARINTILOR TAI

loading...

CUM SA EVITI CA PARINTE GRESELILE PARINTILOR TAI.

Aminteste-ti cum mama ta te certa poate mai rau candva si tu ti-ai promis ca nu ai sa faci asa ceva niciodata, si, iata, se pare ca ai facut-o! Acest lucru se intampla din cauza modelelor cu care ai crescut si care ti s-au impregnat in comportament si mentalitate, asa incat, odata ce ai devenit adult, nu mai gandesti si reactionezi ca atunci cand erai copil. Modelele de la parintii tai alcatuiesc un tipar comportamental, care, oricat de regretabile ar fi anumite aspecte, alcatuiesc zona ta de confort din care ai vrea uneori sa iesi, dar nu stii cum si nu reusesti.

De aceea, este extrem de important sa te cunoasti in primul rand pe tine insati, apoi sa iti cunosti copilul. Daca ai mai multi copii, nu trebuie sa uiti ca fiecare in parte este diferit, nu sunt la fel nici daca sunt gemeni.

Trebuie sa incerci, in primul rand, sa identifici acele comportamente care sunt preluate de la parintii tai si pe care, copil fiind, le urai. Vezi pe care dintre ele le aplici si tu si observa daca le convine copiilor tai.

Odata identificate, incearca sa le reintegrezi, dar intr-o maniera personala, care sa iti satisfaca asteptarile si care sa nu iti mai trezeasca amintiri neplacute. Daca parintii tai mai aveau accese de furie sau daca te mai loveau, incearca sa eviti aceste manifestari si sa gasesti alte modalitati care sa nu ii provoace teama sau alt gen de probleme emotionale copilului tau.

Continuarea aici —-> bydiana.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )