CUM SPALA MAFIA ITALIANA BANI IN ROMANIA ! COSA NOSTRA SI CAMORRA

CUM SPALA MAFIA ITALIANA BANI IN ROMANIA ! COSA NOSTRA SI CAMORRA

loading...

Un studiu al Organised Crimes Portfolio (OCP) finanțat de Comisia Europeană, relevă faptul că veniturile generate de crima organizată în UE sunt de cel puțin 110 miliarde euro.

Din date reiese că România este o destinație favorită pentru mafioții care urmăresc să spele bani.

Potrivit studiului „De la piețele ilicite la afaceri legale: Portofoliul Crimei Organizate în Europa”, publicat de curând, România se află între primele trei țări din Europa (devansată doar de Italia și Spania) unde Cosa Nostra își spală banii.

Cazul-școală amintit este cel al gropilor de gunoi de la Glina și din Tulcea, ai căror administratori au fost arestați anul trecut pentru că spălau banii mafiei siciliene. Atunci, procurorii și-au manifestat public nemulțumirea față de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru că nu s-a pus sechestru decât pe activele societății de spălare a banilor și au fost lăsați cu câteva camioane de gunoi, în vreme ce mafioții și-au repatriat banii. Răspunsul DIICOT a fost că acestea erau procedurile românești, care nu permiteau confiscarea extinsă.

Afacerea cu gunoi nu este decât una dintre operațiunile de spălare a banilor crimei organizate în România. Cosa Nostra, dar și Camorra ar mai fi implicate și în construcții, jocuri de noroc și pariuri, baruri și restaurante și, desigur, returnări de TVA.

 

citeste mai departe sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )