De la 1 august cresc soldele militarilor. Majorarea, între 4 şi 15 lei!?!

De la 1 august cresc soldele militarilor. Majorarea, între 4 şi 15 lei!?!

loading...

De la 1 august cresc soldele militarilor. Majorarea, între 4 şi 15 lei!?

Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice îşi va produce efectele şi asupra personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, iar 70% dintre angajaţii acestor structuri vor primi o majorare salarială care reprezinză, de fapt, o măsură reparatorie. Cât de consistentă este, însă, această majorare pentru militarii profesionişti?

Abia în luna septembrie militarii vor primi salariile majorate, dar deja s-au consolat cu gândul că banii pe care îi vor primi în plus abia le vor ajunge pentru … trei pâini. Un militar care lucrează de 24 de ani în armată, al cărui nume şi nici unitate unde activează nu le vom face publice, pentru că riscă să-şi piardă locul de muncă, ne-a povestit că deja au fost anunţaţi la unitate, de către serviciul contabilitate, în ce va consta majorarea din august.

„Pentru un caporal care are o vechime mai mică de 10 ani, creşterea va fi între 4 şi 6 lei, iar pentru cei cu mai mult de 15 ani, între 10 şi 15 lei. Acum, ne-au zis că am ajuns la nivelul salariului minim pe economie, de 1.250 lei, aşa că statul nu va mai contribui pentru a acoperi diferenţa. Lumea nu este mulţumită, dar se vorbeşte mai mult pe la colţuri, pentru că altfel rişti să fii dat afară“, ne-a explicat militarul care lucrează într-o unitate certificată NATO.

 

Nici subofiţerii nu o duc mai bine, în cazul lor, creşterea din august însemnând între 60 şi 80 de lei în plus la salariu.

Continuarea aici —> observator.ro

militari-2

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )