DECLARATIE IN LACRIMI a patronului Lactate Brădet : ”Nu am vrut să fac rău cuiva !”

DECLARATIE IN LACRIMI a patronului Lactate Brădet : ”Nu am vrut să fac rău cuiva !”

loading...

”Nu cred că după acest scandal imaginea fabricii va fi reabilitată !”

Patronul fabricii de Lactate Brădet, Mariu Badea, a susținut marți o conferință de presă, după ce a fost descoperită bacteria E.coli în brânzeturile firmei. El a declarat că au fost luate toate măsurile pentru a evita contaminarea produselor și că întotdeauna analizele făcute au avut rezultate foarte bune.

”Vreau să mă disculp de o problemă voită sau de neglijență. De când am făcut fabrica am investit masiv, am încercat să facem o fabrica modernă, avem una dintre cele mai frumoase fabrici și puse la punct și toate controalele au demonstrat că ne facem datoria cu reponsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație, sunt pornite în prezența mea. Implicarea mea și a familiei mele a fost maximă în această fabrică. Am făcut-o la Brădet pentru că acolo am copilărit. Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare cu un germene în produsul nostru final. Din păcate au apărut aceste analize care sunt parțiale, nu putem să tragem o concluzie definitivă. Îmi este greu să spun ce este. Fabrica nu este închisă. S-a închis o secție unde se face brânza proaspătă pentru a face încă o sterilizare”, a explicat patronul.

”Brânza se face din lapte pasteurizat. Nu există lapte crud. Singura contaminare este fie de la apă, pentru că în procesul tehnologic toate produsele noastre sunt împinse de apă. Sursa de apă este sursa localității Brădet, din rețeaua publică. Noi și la apa suntem obligați să facem buletine de analize și nu am avut probleme. Contaminarea poate să fie cu apa, fie în manipulare la noi, fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz magazinele, dar vă asigur că la noi exigența de curățenie este maximă.

Luăm lapte de la două ferme, una din Argeș, una din Dolj. Lucrăm de foarte multă vreme cu ele. Nu colectăm lapte de la particulari, tocmai din cauza acestor probleme de igienă. Analizele la lapte se fac de două ori pe lună. La oameni se fac trimestrial. Toate analizele noastre sunt perfecte. De 15 ani vin organele de control în fiecare lună. Ultima analiză la lapte a fost făcut acum o săptămână-două săptămâni. Analizele din februarie încă nu au venit.

Noi facem o medie geometrică a probelor, în momentul în care apare o deviație la această medie trebuie să sistăm producția. Noi nu am avut probleme cu niciuna din aceste analize.  Analizele pe care le-am făcut azi, am fost informat că nu vor da un rezultat concludent privind E-coli. Trebuie făcută o analiză specială care se face doar la Cantacuzino. Laptele este testat printr-un mecanism de siguranță”, a mai spus bărbatul.

sursa

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )