DEZVALUIRI CUTREMURATOARE! “Angajatii nu sunt lasati la toaleta si poarta pampersi.”

DEZVALUIRI CUTREMURATOARE! “Angajatii nu sunt lasati la toaleta si poarta pampersi.”

loading...

DEZVALUIRI CUTREMURATOARE! “Angajatii nu sunt lasati la toaleta si poarta pampersi.”

Studiu Oxfam: Angajati din sectorul carnii de pasare din SUA sunt privati de mersul la toaleta si poarta pampersi.

Angajatii din sectorul carnii de pasare din SUA lucreaza intr-un climat dominat de o asa mare frica, incat le este teama sa ceara pauze pentru a merge la toaleta si poarta pampersi in timpul serviciului, se atrage atentia intr-un studiu al ONG-ului Oxfam.

Conform acestui studiu publicat marti, “marea majoritate” a celor 250.000 de lucratori din sectorul avicol din SUA sustin ca “nu beneficiaza de pauze corespunzatoare pentru a merge la toaleta”, ceea ce “reprezinta o incalcare a legislatiei americane privind securitatea la locul de munca”, relateazaAgerpres, citand AFP.

Ei “lupta pentru a se adapta acestei respingeri a unei nevoi umane de baza. Urineaza si defecheaza in picioare in fata bandei de lucru, purtand pampersi la locul de munca, reducandu-si consumul de lichide si de fluide pana la niveluri periculos de scazute” si riscand “grave probleme de sanatate”, se atrage atentia in studiu.

Compania Tyson Foods, unul dintre cele mai mari grupuri din industria carnii din lume, a raspuns intr-un comunicat “ca nu tolereaza refuzul la solicitarile de a se merge la toaleta” in unitatile sale de lucru. “Suntem ingrijorati de aceste acuzatii anonime si, chiar daca nu avem pentru moment probe ca ar fi adevarate, verificam ca reglementarile privind mersul la toaleta sa se aplice”, a adaugat grupul, potrivit AFP.

Oxfam citeaza o ancheta derulata printre 266 de lucratori din Alamaba (sud) de asociatia anti-discriminare Soutern Poverty Law Center, conform careia “aproape 80% dintre lucratori spun ca nu au dreptul sa mearga la toaleta atunci cand au nevoie”, precum si o alta in Minnesota (nord), unde “86% dintre lucratori spun ca au cel mult doua pauze pentru a merge la toaleta pe saptamana”.

Continuarea aici —-> stirileprotv.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )