Un important documentar în opt părți, care se bazează pe noi documente declasificate aleFBI, face dezvăluiri uimitoare, care sugerează că Hitler nu ar fi murit la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, potrivit publicației britanice Express. Astfel, Adolf Hitler ar fi scăpat din Berlin pe sub nasul armatei sovietice, ar fi călătorit pe un submarin nazist până în Spania unde și-a petrecut restul vieții complotând la formarea celui de-Al Patrulea Reich în jungla argentiniană. Săptămâna trecută, ziariștii de la Sunday Express au făcut un tur, în exclusivitate, prin rețeaua secretă de tuneluri descoperită sub Berlin.

În documentarul ”Hunting Hitler”, pe canalul de televiziune History, producătorii au făcut o descoperire ce ar putea schimba istoria și modul în care este prezentată moartea conducătorului nazist. Ei au descoperit un zid fals într-o stație de metro din Berlin, care ar fi putut facilita evadarea lui Hitler, în urmă cu 70 de ani. Producătorii descriu descoperirea peretelui secret ca ”momentul Evrika”.

FBI a declasificat 700 de documente secrete. Acestea arată că, probabil, cel mai mare criminal din istorie nu s-a sinucis în buncărul său din Berlin, ci a fugit în America de Sud. O notă secretă a fostului director al FBI Edgar Hoover scrie: ”Oficialii armatei americane din Germania nu au localizat trupul lui Hitler, nici nu există vreo sursă sigură care să spună cu siguranță că Hitler este mort”. Echipa producătoare a documentarului ”Hunting Hitler” s-a înarmat cu tehnologie de ultimă oră și cu ultimele documente declasificate aleFBI, în vederea unei noi investigații.