E ADEVARAT ! Se dau CASE GRATUIT pentru cei care vor sa se mute la tara !

E ADEVARAT ! Se dau CASE GRATUIT pentru cei care vor sa se mute la tara !

loading...

Primarul din comuna Concești, județul Botoșani, a propus o inițiativă neobișnuită în Consiliul Local. Acesta a cerut să le fie oferite case și locuri de muncă familiilor cu mulți copii care vor să se mute la țară. Decizia a fost luată după ce populația din comună a îmbătrânit foarte mult, iar numărul de copii a scăzut în ultimii ani.

În doar câteva săptămâni, s-au înregistrat 40 de cereri ale unor oameni din Hunedoara, Iași, Constanța sau Alba Iulia, potrivit Adevărul. Principala condiție a fost ca familiile să aibă mulți copii.

Comuna botoșăneană Concenști are aproximativ 2.250 de locuitori, din care mai bine de jumătate au peste 60 de ani. Școala din comună, din cauza numărului mic de copii, elevii învață în clase simultane. În total, la grădințiță și gimnaziu sunt 220 de copii.

O mamă cu șase copii a cerut să se mute în satul din Moldova tocmai din Valea Jiului, din Vulcan. A luat un maxi-taxi, apoi trenul și a venit la Botoșani.

„Nici nu știam că există satul ăsta, dar am întrebat la gară și tot așa. Este foarte bine aici. Aer curat, nu ca acolo, şi linişte, foarte multă linişte. Fără scandaluri. Aici oamenii sunt foarte cuminţi şi primitori”, a declarat Claudia Roșu, pentru reporterii Adevărul.

sursa

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )