E OFICIAL ! VESTI EXTRAORDINARE pentru cei IMPRUMUTATI LA BANCA !

E OFICIAL ! VESTI EXTRAORDINARE pentru cei IMPRUMUTATI LA BANCA !

loading...

Legea darii in plata, adoptata de Senat.

Legea se va aplica si Primei Case. 

Luni, plenul Senatului a votat in unanimitate proiectul Legii darii in plata, initiata de catre deputatul PNL Catalin Zamfir. Senatorii au decis in urma dezbaterilor din plen includerea plafonului de 150.000 de euro al creditului luat pentru locuinta, dar au mentinut programul Prima Casa in lege, in ciuda avertismentelor venite din partea Ministerului Finantelor si BNR. HotNews a transmis LIVE TEXT dezbaterile din Senat

Senatorii au respins un amendament care prevedea excluderea din lege a programului “Prima casa” si au introdus un altul care se refera la faptul ca pentru stingerea creantei dintr-un contract de credit prin dare in plata, valoarea contractul de credit, la momentul acordarii, nu trebuie sa depaseasca 150.000 euro, suma calculata la cursul de schimb al BNR in ziua incheierii contractului, garantat prin ipoteca asupra unui bun imobil cu destinatie de locuinta.

Alina Gorghiu a explicat principiul riscului impartit de la care a pornit Legea darii in plata, ea precizand ca acesta a fost si motivul pentru care PNL sustine actul normativ.

“Principiul este acela ca in orice societate normala riscul trebuie impartit. Ca ne place sau nu ne place, pana acum acest risc nu a existat decat de partea clientilor serviciilor bancare. S-a modificat legea, conform solicitarii venite de la Presedintie, cererea de reexaminare a fost analizata serios de colegii nostri din Senat si cred ca nu se mai poate vorbi de niciun fel de afectare, dupa aceste amendamente care astazi trec prin Senat. Am vazut, insa, in anumite momente, o pozitie, haideti sa-i spun de usoara forta de negociere, din partea sistemului bancar, care spunea prin anumite voci cum o sa dispara proiectul ‘Prima casa’. Si au venit toate argumentele necesare si suficiente pentru a merge in directia in care acest lucru nu este real. Ati vazut saptamana trecuta cifrele venite de la Guvern si de la sistemul bancar, directionate catre ‘Prima casa’. Ganditi-va ca 1,7 miliarde de lei se duc anul acesta de la Guvern catre ‘Prima casa’, iar din sistemul bancar cred ca 2,6 miliarde de lei. Ceea ce inseamna ca acest proiect va continua cu succes”, a aratat copresedintele PNL.

S-a votat plafonul de 150.000 al creditului.Senatorii au admis in plen un amendament respins in comisiile de specialitate, care prevedea un plafon maxim de 150.000 de euro pentru casele cu destinatie de locuinta care sa intre sub incidenta legii. Decizia a fost luata cu 63 de voturi “pentru”, 5 abtineri si 43 de voturi “impotriva”.

citeste mai mult aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )