El e tânărul care a îndoliat Germania

El e tânărul care a îndoliat Germania

loading...

El e tânărul care a îndoliat Germania.

Momente de groază vineri seara, într-o zonă aglomerată din München, Germania. O ploaie de gloanţe a căzut peste oamenii care ieşeau dintr-un McDonald’s, apoi masacrul a continuat într-un centru comercial din apropiere. 9 oameni şi-au pierdut viaţa, alţi 27 au fost răniţi. Deşi iniţial s-a crezut că este un atac terorist, poliţia a descoperit informaţii şocante despre autorul masacrului.

Îl cheamă Ali Sonboly, are 18 ani şi cetăţenie dublă, germană şi iraniană. Înarmat cu un pistol de tip Glock de calibrul nouă milimetri, aprovizionat cu 300 de gloanţe în rucsac, băiatul cu figură inocentă deschide focul asupra oamenilor care ieşeau vineri seara din res-taurant. Într-o înregistrare video cu telefonul mobil, atacatorul apare îmbrăcat în negru, strigă “sunt german” şi începe să tragă. După care intră în centrul comercial din apropiere şi continuă masacrul. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului reuşesc să-l rănească, el fuge, pentru ca trupul său neînsufleţit să fie găsit puţin mai târziu, la circa un kilometru distanţă. Criminaliştii au constatat că s-a sinucis.

Ce l-a determinat să recurgă la un asemenea gest? Şeful poliţiei din München, citat de AP, a anunţat sâmbătă că «nu au fost găsite probe» cu privire la o legătură cu Statul Islamic în casa în care locuia cu părinţii. Adolescentul ar fi avut probleme psihice, fiind obsedat de atacurile armate în masă. În camera sa au fost găsite tăieturi din ziare despre atacuri armate, inclusiv o carte intitulată “Mânie. De ce ucid studenţii”.

Criminalul se pare că şi-a planificat atacul. Anchetatorul Robert Heimberger a mărturisit ieri că Ali Sonboly ar fi piratat un cont de Facebook şi a trimis un mesaj în care îndeamnă oamenii să vină la mall pentru a primi cadouri. “Îţi voi da ceva, dacă vrei, dar nu prea scump”, se arată în respectivul mesaj.

Surse citate de postul german N-TV afirmă, potrivit Mediafax, că este posibil ca tânărul se se fi inspirat din atacul armat comis în martie 2009 la o şcoală din zona Winnenden/Wendlingen. Arunci, un adolescent de 17 ani a omorât 15 persoane, după care s-a sinucis.

Continuarea aici —-> m.click.ro

nasacru-3-4151515151

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )