Elev medaliat de trei ori la rând cu aur la Informatică: „Voi merge la facultate la Londra. Nu mai vreau birocraţie“

Elev medaliat de trei ori la rând cu aur la Informatică: „Voi merge la facultate la Londra. Nu mai vreau birocraţie“

loading...

Elev medaliat de trei ori la rând cu aur la Informatică: „Voi merge la facultate la Londra. Nu mai vreau birocraţie“!

Andrei Mărgeloiu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică, ediţie dedicată lui Mihai Pătraşcu, considerat ca fiind cel mai bun exponent al şcolii informatice româneşti din ultimul deceniu.

Este pentru a treia oară consecutiv când liceanul târgujian obţine medalia de aur. La olimpiadă au participat aproximativ 50 de elevi de la cele mai bune unităţi de învăţământ din ţară. „Anul aceasta am reuşit să câştig pentru a treia oara Medalia de Aur la Olimpiada Naţională de Informatică. M-am regăsit în această materie şi i-am dedicat majoritatea timpului din liceu, timp pe care nu l-aş lua înapoi. Informatica a reprezentat cel mai frumos capitol de până acum şi am descoperit-o cu ajutorul domnului profesor Eugen Nodea, căruia îi mulţumesc că m-a îndrumat şi a avut încredere că voi reuşi“, a precizat Andrei Mărgeloiu.   Valori apropiate   Punctajele obţinute de elevii care s-au clasat pe locurile fruntaşe au fost foarte apropiate. „Anul acesta a fost mai greu decât în ceilalţi ani, pentru că de la an la an creşte nivelul olimpiadei şi subiectele sunt din ce în ce mai grele. A fost o competiţie strânsă mai ales că au fost mulţi concurenţi buni. Punctajele au fost foarte apropiate şi m-am întors cu menţiune şi medalie de aur. Este a treia oară când am participat la Olimpiada naţională şi de fiecare dată am obţinut medalia de aur. Este plăcut să concurez cu elevii din Bucureşti şi din alte oraşe mari pentru că ne ridică nivelul tuturor“, ne relatează Andrei.    Va urma facultatea în Londra

Andrei a fost deja admis la una dintre cele mai bine cotate universităţi din lume, University College London. Condiţia este ca liceanul să obţină cel puţin media 9,30 la examenul de bacalaureat.

„Voi merge la facultate pe informatică la Londra. Am primit oferte şi am fost acceptat. Este o universitate foarte importantă şi la capitolul informatică este în top 25 în lume. Am fost acceptat cu condiţia să obţin media 9,30 la bacalaureat. Am ales această universitate deoarece este un mediu foarte competitiv şi este situată într-o zonă în care accentul este pus pe IT şi companii noi din IT şi cred că este locul în care îmi voi putea arăta potenţialul“.

Continuarea aici ——> all4romania.eu

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )