FUMATORII au de ce SA PLANGA… IAR ! VESTI RELE PENTRU EI !

FUMATORII au de ce SA PLANGA… IAR ! VESTI RELE PENTRU EI !

loading...

VESTI RELE PENTRU FUMATORI… DIN NOU !

NOU SOC PENTRU FUMATORI !

Iata un nou soc pentru fumatori, asta după ce în urmă cu mai bine de-o săptămână legea le interzicea să îşi mai aprindă ţigările în spaţiile publice !

CU CAT SE VOR SCUMPI TIGARILE ?

Ţigările se vor scumpi începând cu data de 1 aprilie, a acestui an. Acciza la ţigări se va majora, începând cu luna următoare, cu 4.7%, de la 314 lei la 329 lei. Totul se va întâmpla la ordinul ministrului Finanţelor, care a cerut această majorare, însă din câte se pare acciza totală va rămâne aceeaşi. Adică cea de 430.71 de lei, pe mia de ţigate, iar această majorare nu va fi resimţită atât de puternic de către fumători.

La începutul anului, pentru a nu fi confruntat cu scăderea veniturilor din comercializarea tutunului în urma micşorării TVA de la 24% la 20%, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a convenit cu producătorii o majorare de accize menită a compensa acest efect, scrie profitul.ro.

Astfel, potrivit Codului Fiscal, acciza totală pentru ţigarete a fost majorată în 2016 cu 18.69 lei/1000 de ţigarete (0.37 lei/pachet; 0,44 lei, incluzând şi TVA-ul aferent) sau 4.5%, anulând practic efectul micşorării TVA (de aproximativ 0.45 lei).

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )