Publicitate

loading...

Gemenii siamezi si viata lor amoroasa! Fratii Bunker au avut 21 de copii!

Gemenii siamezi si viata lor amoroasa! Fratii Bunker au avut 21 de copii!
loading...

Gemenii siamezi si viata lor amoroasa! Fratii Bunker au avut 21 de copii!

Gemenii siamezi, nascuti atasati unul de celalalt, impartind deseori anumite organe, iar viata fara niciun pic de intimitate poate fi considerata de toti oamenii ca fiind dificila. Nevoile siamezilor par a fi diferite fata de restul oamenilor.

Un profesor de la Universitatea Northwestern si care a studiat astfel de cazuri in profunzime, a uluit cu descoperirile facute de el. El afirma ca atunci cand unul din gemeni experimenteaza orice contact intim cu un partener, cand este posibil, celalalt geaman traieste toate senzatiile odata cu el, datorita faptului ca impart acelasi corp. Insa, de cele mai multe ori, aceste persoane nu prea au dorinte cu tenta amoroasa, deoarece ei sunt completati chiar de fratele lor cu care convietuiesc.

Chang şi Eng Bunker din Siam (Thailanda de astăzi) au fost primii siamezi, cei „datorită” cărora acest cuvânt a apărut în dicţionarele medicale.

Fraţii Bunker s-au născut în 1811 într-un sat pescăresc de lângă Bankok, Siam. Moaşele care i-au adus pe lume au fost terifiate de ligamentul care îi unea pe cei doi băieţi în jurul taliei. Mama acestora le-a salvat cel mai probabil viaţa atunci când a întors ligamentul şi a mutat bebeluşii astfel încât să se poată privi în ochi unul pe celălalt. I-a numit In şi Jun, Eng şi Chung fiind variantele englezeşti ale numelor acestora. De mici copii, Eng şi Chung au fost încurajaţi să facă exerciţii fizice şi să încerce să întindă ligamentul care le unea trupurile, reuşind astfel să creeze o distanţă de aproximativ 14 centimetri, destul cât să poată alerga sau înota.

Cariera lor a început ca oameni de spectacol. Gemenii au făcut senzaţie în Boston şi în teatrele din Statele Unite, unde făceau spectacole de câte patru ore pe zi, şase zile pe săptămână. Publicul rămânea cu gura căscată când siamezii făceau tumbe, jucau dame sau şah. Deşi Coffin spunea că el şi Hunter sunt stăpânii celor doi, băieţii erau plătiţi bine pentru munca depusă.

La aproape 1.60 înălţime, gemenii erau complet dezvoltaţi, iar ligamentul lor era de mărimea unui braţ de copil. În urma studiilor, s-a observat că Eng şi Chung simţeau dacă unul din ei era gâdilat şi simţeau gustul mâncării atunci când celălalt mânca. Totuşi, nu puteau auzi dacă cineva îi şoptea ceva unuia dintre ei şi nu simţeau dacă unul din ei era ciupit de mână. Deşi ambii erau inteligenţi, Chung îl domina pe Eng, căruia rar îi venea rândul să vorbească.

Fraţilor le plăcea compania femeilor atractive, cu care se implicau deseori în discuţii, însă lumea privea nevoile fizice ale celor doi drept o glumă.

O admiratoare a povestit că, deşi s-a îndrăgostit de Chang, a renunţat la ideea căsătoriei după ce a realizat că un „divorţ” de Eng nu intra în discuţie. Suntem bine, dar nu suntem căsătoriţi. Facem dragoste destul de repede şi dacă ne vom găsi soţii, te vom înştiinţa, i-au scris aceştia, când aveau 31 de ani, lui Robert Hunter, bărbatul care i-a „descoperit”.

Eng şi Chang au pus ochii pe fiicele lui David Yates, un fermier din vecinătate, a fost începutul unei poveşti amoroase neobişnuite şi complicate. Chang şi sora mai slabă, Adelaide, s-au îndrăgostit, însă Eng şi sora acesteia, Sarah, nu. Totusi, cuplurile s-au căsătorit într-o biserică baptistă în 1843.
În ciuda faptului că erau priviţi cu ochi răi de societate, fraţii Bunker au avut în total 21 de copii: 11 erau ai lui Eng şi 10 ai lui Chang.
În 1870, în timp ce se întorceau dintr-un turneu în Europa şi Rusia, Chang a suferit un atac cerebral şi a paralizat pe partea stângă, iar în 1874, când aveau 62 de ani, s-a îmbolnăvit de bronşită. Două zile mai târziu  murise. „Acum urmez eu. O să mor”, plângea speriat Eng, aflându-se în dureri cumplite. „Fie ca Domnul să aibă milă de sufletul meu”, au fost ultimele cuvinte pe care Eng le-a spus soţiei sale înainte să-l strângă pe fratele său în braţe şi să-şi dea duhul, la doar două ore şi jumătate după moartea lui Chung.

Citeste mai mult: adevarul.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]