Grădinile zoologice umane, un secret rușinos al Europei

Grădinile zoologice umane, un secret rușinos al Europei

loading...

Divertisment rasist: grădinile zoologice umane, un secret rușinos al Europei!

Înainte de apariţia mijloacelor moderne de divertisment şi a turismului de masă, milioane de cetăţeni occidentali vizitau grădinile zoologice, în care „exponatele” erau minoritățile rasiale.

Să facem clar un aspect de la început: circurile ni se par sadice și nicidecum distractive, iar grădinile zoologice ocupă aproape aceeași treaptă. Ei bine, acum nu foarte mult timp, europenii considerau de cuviință că e în regulă să închizi ființe umane în cuști, pentru a fi „observate în habitatul natural” de așa-numitele rase superioare, statut conferit de pielea albă.

Izolaţi cu garduri, la fel ca într-o grădina zoologică, pentru a ilustra diferenţele de etnie, băştinaşii din regiunile în care europenii aveau colonii alimentau cea mai otrăvitoare  idee pe care oamenii de ştiinţă, apoi mai târziu conducătorii de stat, voiau să o inoculeze populaţiei: rasele pure, albe, civilizate sunt superioare celor de culoare. Fotografiile au fost distribuite de site-ul PowerfulPrimates, pe lângă alte publicații.

Continuarea aici ——> playtech.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )