IN SFARSIT ! VESTILE PE CARE LE ASTEPTAU TOTI ROMANII ! Plafonarea indemnizaţiei de creştere a copilului, eliminată !

IN SFARSIT ! VESTILE PE CARE LE ASTEPTAU TOTI ROMANII ! Plafonarea indemnizaţiei de creştere a copilului, eliminată !

loading...

 

Vesti extraordinare ! Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a majorat indemnizaţiile de creştere a copilului pentru mame, eliminând plafonul maxim de 3400 de lei şi înlocuindu-l cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni.

 

Indemnizaţia minimă va creşte de la 600 de lei cât este în prezent, la peste 1000 de lei, după ce legea intră în vigoare.

Deputaţii au mai stabilit că indemnizaţia minimă va reprezenta minim 85% din salariul minim brut garantat în plată.

Potrivit Ministerului Muncii, salariul minim va creşte din luna mai la peste 1250 de lei, astfel că indemnizaţia va creşte proporţional.

O alta veste buna consta in faptul ca femeile vor beneficia de acelaşi nivel al indemnizaţiei, indiferent dacă optează pentru 12 sau 24 de luni de concediu maternal. Totodată, femeile care optează pentru revenirea în activitate după primele 12 luni vor primi un bonus de 50% din cuantumul indemnizaţiei minime garantate. Conform calculelor făcute pe cifrele actuale, acest bonus s-ar ridica la peste 500 de lei.

 

In cazul femeilor care vor naşte gemeni, tripleţi sau multipleţi, nivelul indemnizaţiei lunare se va majora cu 85% din cuantumul salariului minim brut.

ATENTIE, modificările in lege ar putea intra în vigoare de la 1 iulie 2016, Camera Deputaţilor fiind for decizional !

 

 

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )