INCREDIBIL dar ADEVARAT ! PRIMESTI BANI de la stat !

INCREDIBIL dar ADEVARAT ! PRIMESTI BANI de la stat !

loading...

********************************************

INCREDIBIL dar ADEVARAT !

Veşti bune! Primeşti bani de la stat.

Legea spune în felul următor:

Daca ai o afacere mai mică sau mai mare şi esti in cautare de angajaţi…. numai vesti bune pentru tine !

Potrivit ANOFM, angajatorii primesc bani lunar dacă angajează în muncă următoarele tipuri de salariați:

1. Cei care angajează absolvenți ai unor instituții de învățământ (gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular) primesc, lunar, timp de un an de zile, o subvenție ce diferă în funcție de studiile salariațiilor. Mai exact, pentru fiecare absolvent încadrat în muncă, angajatorii primesc:

-o sumă egală cu valoarea ISR în vigoare la data încadrării în muncă (500 de lei), pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii;
-o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea ISR în vigoare la data încadrării în muncă (600 de lei), pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal;
-o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea ISR în vigoare la data încadrării în muncă (750 de lei), pentru absolvenții de învățământ superior.

2. În cazul în care absolventul este persoană cu handicap, subvenția se acordă pe o perioadă mai lungă de timp, de 18 luni. În decursul acestui an și jumătate, absolvenții pot să urmeze o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator. În acest sens, cheltuielile necesare pentru pregătirea profesională vor fi plătite din bugetul asigurărilor pentru șomaj, la cererea angajatorilor. Găsiți mai multe informații pe acest subiect în acest articol scris de AvocatNet.ro.

3. Angajarea șomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau a șomerilor care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale le pot aduce, de asemenea, angajatorilor o subvenție de la stat. Aceștia primesc pentru fiecare persoană în parte, lunar, pe o perioadă de 12 luni, o sumă egală cu valoarea ISR în vigoare (500 de lei). Singura condiție este ca raporturile de muncă sau de serviciu să fie păstrate cel puțin 18 luni. Cu alte cuvinte, acești salariați nu pot fi concediați în această perioadă.

4. Oferirea unui loc de muncă tinerilor cu risc de marginalizare socială cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani transformă agenții economici în angajatori de inserție. În această situație, ei beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea ISR (1000 de lei), în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate. Și în acest caz, sumele de bani sunt suportate de bugetul asigurărilor pentru șomaj. Găsiți mai multe informații pe acest subiect într-un articol scris de AvocatNet.ro.

5. Atunci când încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, angajatorul primește o subvenție lunară pe întreaga durată de desfășurare a contractului respectiv. Suma este egală, în această situație, cu 60% din valoarea ISR în vigoare. Cu alte cuvinte, angajatorii vor primi, la cerere, o subvenție de 300 de lei, conform bitpress.ro.

6. Încheierea unui contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior le aduce angajatorilor o subvenție egală cu de 1,5 ori valoarea ISR, adică 750 de lei. Suma este oferită lunar, la cerere, tot din bugetul asigurărilor de șomaj, pe întreaga durată a contractului de stagiu. Cei care integrează pe piața de muncă stagiari primesc o subvenție proporțională cu timpul efectiv lucrat de stagiar.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )