INCREDIBIL ! MEDICAMENTUL atat de frecvent utilizat care VA DISPAREA DIN FARMACII

INCREDIBIL ! MEDICAMENTUL atat de frecvent utilizat care VA DISPAREA DIN FARMACII

loading...

Compania Zentiva a anunţat marţi că produsul se află în proces de autorizare la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) într-o “nouă formulă”, din combinaţia căreia a fost exclus derivatul de ergot, scrie gândul.ro. Dosarul pentru noua formulă a fost depus spre evaluare în decembrie 2013.

Distonocalm, unul dintre cele mai utilizate medicamente din România, nu va fi disponibil pe piaţă în perioada următoare.

Decizia companiei Zentiva România de a înregistra o nouă formulă Distonocalm vine după ce, în 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat “restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicaţii terapeutice”, nu şi pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

”Recomandarea CHMP a condus la dificultăți de aprovizionare cu derivat de ergot și, în final, la epuizarea stocurilor de materie primă, ceea ce face imposibilă continuarea producției în formula actuală”, spun reprezentanții Zentiva.

Distonocalmul este un calmant de seară, cu acţiuni asupra sistemului nervos, dar şi a inimii, spun farmacistii. Medicamentul este un sedativ uşor, recomandat în stările create de menopauză, stres şi anxietate.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )