Învăţământul nu mai asigură o şansă la o viaţă de calitate!

Învăţământul nu mai asigură o şansă la o viaţă de calitate!

loading...

Învăţământul nu mai asigură o şansă la o viaţă de calitate!

Din 1989 România este o ţară învinsă într-un război tăcut, discret. Are soarta învinşilor de război: este jefuită sistematic, prădată, de capitalul străin.

Distrugerea statului a dus la distrugerea învățământului în România. Absolvenţii de învăţământ superior nu mai au unde să lucreze după terminarea studiilor. Învăţământul nu mai asigură o şansă la o viaţă de calitate. Ca urmare, învăţământul în România s-a prăbuşit. Sunt tot mai puţini ţinerii care se înrolează la facultăţile tehnice sau la ştiinţele naturii. Cadrele universitare au devenit supranumerare. După 1989 universităţile particulare au proliferat în România; astăzi sunt 40 universităţi de stat şi 40 universităţi particulare în România.

Calitatea procesului de învăţământ, de instruire şi educaţie a scăzut dramatic. Acordul de la Bologna a dat o lovitură mortală învăţământului, în toată Europa. A scăzut dramatic nivelul gradelor academice (masterat, doctorat, profesor), au proliferat fraudele academice. Plagiatul şi falsul sunt regulă în lumea universitară şi academică română. Numărul profesorilor universitari falşi a crescut dramatic. Examenele de absolvire a ciclurilor de învăţământ, programele şcolare, programele universitare sunt un marasm; manualele alternative sunt instrumentele unui plan diabolic de distrugere a învăţământului. Absolventul de facultate tehnică, ştiinţifică în România ştie cel mult să butoneze un calculator, dar nu are habar de inginerie, de ştiinţă, de tehnică. Cei mai mulţi absolvenţi de învăţământ universitar în România ajung agenţi comerciali ai societăţilor comerciale străine. Profesorii universitari în România au un salariu bun, de circa 1.000 euro pe lună; nu fac nicio muncă utilă societăţii pentru aceşti bani, precizeaza qmagazine.ro.

 

Nimic nu mai e nou sub Soare şi pe toţi „ne stăpâneşte raza ei şi geniul morţii”. Apoi, presiunea enormă a banului, adânca nedreptate socială care s-a instalat de mult în lume; educaţia eronată, care cultivă competiţia, evoluţionismul şi lupta pentru existenţă.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )