JULES VERNE a facut calatorii in viitor?!

JULES VERNE a facut calatorii in viitor?!

loading...

JULES VERNE a facut calatorii in viitor?!

De mult timp, omenirea visează să inventeze mașina cu care poți călători în timp, în viitor sau a te putea întoarce în trecut. Toate eforturile au fost în van. Un scriitor a reușit acest lucru, este vorba despre Jules Verne. Într-un clasament mondial, Jules Verne ocupă poziția a doua, a topului cu cei mai citiți scriitori. Romanele sale sunt traduse în 148 de limbi.

Invențiile din romanele sale, au devenit realitate după moartea sa. Cum a fost posibil acest lucru, ținând cont că el nu a avut studii de specialitate. Cum a putut să prevadă el viitorul? Sunt asemănări cutremurătoare între romanul său, De la Pământ la Lună și expedițiile Apollo 12 și 13, din 1969 și 1970. Echipajele au fost formate din trei astronauți, ca și în romanul lui Verne. Baza de lansare a navetei spațiale, în roman, se numește Stone Hill, amplasată în Florida, în apropierea bazei Cape Kennedy, baza din care au fost lansate cele două navete spațiale ale misiunilor Apollo 12 și 13.

Expedițiile au loc în luna aprilie, iar navetele spațiale se numeau Columbia în realitate și Columbiada în roman. În roman, naveta spațială are o viteză de 40000 de kilometri pe oră, în realitate, viteza a fost de 39000 de kilometri pe oră. În aproximativ patru zile, au aselenizat. Vă reamintesc faptul că romanul a fost scris exact, cu o sută de ani, înainte de a se produce lansarea unei navete spațiale, în realitate.
Predicțiile pe care le-a făcut Verne sunt colosale. Construcția avionului, a elicopterului, construcția Transsiberianului, calea ferată din Rusia până în Pekin.

Continuarea aici ——> www.efemeride.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )