MESAJ TERIFIANT DE ADIO lasat de unul dintre teroriştii din Bruxelles

MESAJ TERIFIANT DE ADIO lasat de unul dintre teroriştii din Bruxelles

loading...

Frații Khaluid și Ibrahim El Bakraoui sunt cei doi teroriști sinucigași implicați în atentatul de pe aeroportul Zaventem.

Unul dintre procurorii care anchetează probele de la atentatele teroriste din Bruxelles susţine că unul din terorişti, mai exact cel care care s-a detonat la metrou, ar fi lăsat o scrisoare într-un coș de gunoi. Ibrahim el-Bakraouil era speriat şi nu voia să ajungă la închisoare. Noul bilanț anunțat de autoritățile belgiene: 31 de morți și 271 de răniți.

Procurorul belgian Frederic Van Leeuw a oferit detalii noi în urma perchezițiilor din cartierul Schaerbeek, Bruxelles. Acesta a mărturisit că a fost descoperit un laptop care conținea testamentul unuia dintre teroriști, scrie The Mirrror. Ibrahim el-Bakraouil ar fi lăsat inclusiv o scrisoare prin care explica faptul că nu își dorește să ajungă la închisoare.

”Într-o pubelă de gunoi s-a găsit testamentul lui Ibrahim El Bakraoui în care preciza că nu se mai simte în siguranță și că riscă să sfârșească într-o celulă”, a spus procurorul belgian.

Potrivit procurorului federal al Belgiei, Ibrahim el-Bakraouil s-a aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles, iar fratele său a comis atentatul de la metrou. Cea de-a doua persoană care s-a detonat pe Zaventem nu a fost încă identificată. Un alt terorist, cel care ar fi fabricat bombele, este neidentificat și în libertate.

La perchezițiile din acest cartier au mai fost descoperite 15 kilograme de explozibili, 150 de litri de acetonă, 30 de litri de apă oxigenată, detonatoare, o valiză în care se aflau cuie şi materiale destinate realizării de dispozitive explozive.

„O fotografie cu cei trei suspecţi a fost difuzată. Bărbatul din mijloc, unul dintre cei doi kamikaze, a fost identificat pe baza amprentelor. Este vorba despre Ibrahim el-Bakraoui. Al doilea kamikaze, cel din stânga fotografiei, nu a fost identificat. Explozia (de la metrou n.r.) s-a produs în cel de-al doilea vagon în momentul în care acesta era încă în dreptul staţiei. Atentatorul sinucigaş a fost identificat pe baza amprentelor. Este vorba despre Khalid el-Bakraoui, fratele lui Ibrahim”, a mai adăugat procurorul procurorul.

Bruxelles-ul este în stare de alertă maximă după atentatele de marţi dimineaţă (22 martie). Străzile au fost patrulate toată noaptea de soldaţi şi poliţişti înarmaţi. În jur de 1.000 de militari participă la operaţiunile de securitate, iar efectivele celor din capitală au fost suplimentate încă de marţi cu mai bine de 200.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )