Moartea bebeluşilor din Argeş, in continuare UN MISTER

Moartea bebeluşilor din Argeş, in continuare UN MISTER

loading...

Nici apa, nici laptele nu au îmbolnăvit bebeluşii. Care sunt rezultatele anchetei DSP Argeş ?

Nici apa, nici laptele nu sunt de vină pentru îmbolnăvirea bebeluşilor din Argeş. În prezent, în judeţ nu mai sunt alte cazuri asemănătoare, iar pacienţii internaţi in spitale au boli specifice sezonului sau vârstei. “Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judetul Argeş în ultimele 24 de ore, se încadrează în media zilnică, specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei‘, precizează DSP Argeş.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a informat, luni, că în ultimele patru zile niciun copil din judeţ nu a fost transferat la spitale din Bucureşti cu boală diareică complicată şi că din probele de apă recoltate de la domiciliile copiilor internaţi rezultă că în aproape toate cazurile aceasta era potabilă.

Din probele recoltate de DSP Arges de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureţti, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei a rezultatat că apa era potabilă, cu excepţia celei de la o gospodărie particulară din Mărăcineni şi de la un izvor public din Ştefăneşti. În ambele cazuri părinţii au declarat că apa este folosită doar “la prepararea supelor” sau că nu a fost folosită. S-a constatat că apa minerală necarbogazoasă recoltată de la Lidl şi Kaufland este potabilă, mai spune DSP Argeş. DSP Argeş mai informează că probele de lapte praf recoltate din farmacii “corespund standardelor în vigoare” şi că “microaeroflora” Spitalului de Pediatrie Piteşti “se încadrează în limite normale”.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )