PROPUNERE LEGISLATIVĂ: Închisoare pentru cei care vând alimente expirate, iar magazinele să fie închise pe loc

PROPUNERE LEGISLATIVĂ: Închisoare pentru cei care vând alimente expirate, iar magazinele să fie închise pe loc

loading...

Produsele alterate sau cu termen de garanție expirat nu vor mai putea fi cumpărate de români din magazine întrucât aleșii le pregătesc patronilor acestora sancțiuni dure.

La Parlament va fi depusă o lege, care, dacă va fi pusă în practică, îi va face pe cei care nu o vor respecta să aibă mult de furca cu legea.

Mai precis, magazinele in care se vor depista produse alterate sau cu termen de garantie expirat, nu vor mai primi doar amenzi ca pana in prezent, ci vor fi pur si simplu inchise.

Mai mult, patronii acestora vor primi și o amendă usturătoare, în valoare de 100.000 de lei, indiferent dacă în magazinul său s-a găsit doar un singur produs necorespunzător.

Totodată, activitatea societății respective va fi oprită pentru 5 ani, iar dacă s-a constatat îmbolnăvirea unei persoane, acel patron riscă închisoarea. În cazul în care a fost cauzat decesul din pricina unui produs stricat cumpărat din magazin, atunci, cel care se face vinovat de acest lucru va face pușcărie ca și pentru crimă.

Legea se va aplica nu numai pentru magazine ci și pentru toate unitățile care produc alimente sau băuturi.

”Zilnic vedem la televizor zeci de cazuri de produse alimentare stricate sau cu termen de garanție expirat. Mai vedem copii îmbolnăviți din cauză că au mâncat tot felul de produse alterate sau expirate. Nu mai accept ca România să fie groapa de gunoi a Europei, cu contribuția importatorilor evazioniști susținuți de clanurile infracționale. Este un atentat la siguranța națională. Acești oameni îmbolnăvesc cu bună știință a populația. Aceia care fac aceste lucruri trebuie aspru pedepsiți. Chiar cu închisoare, ca și criminalii. Oare suntem noi proștii Europei să mâncăm carne expirată de 40 de ani, așa cum spune ministrul agriculturii că s-a depistat la noi?! De ce nu avem organe ale statului care să acționeze prompt în asemnea situații?”, ne-a spus inițiatorul legii, senatorul Ionel Agrigoroaei.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )