Raed Arafat, AI INCURCAT-O !

Raed Arafat, AI INCURCAT-O !

loading...

Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei de la Colectiv şi-au făcut asociaţie! Îi dau în judecată pe Nicolae Bănicioiu și pe Raed Arafat

Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei din clubul Colectiv au anunţat, duminică, constituirea unei asociaţii, în numele căreia vor face plângeri penale împotriva fostului ministru Nicolae Bănicioiu, a secretarului de stat Raed Arafat şi a managerilor de spitale, informează news.ro.

Asociaţia “Colectiv GTG 3010” are şapte membri fondatori şi este condusă de Eugen Iancu, tatăl unui tânăr de 22 de ani, Mihai Alexandru, mort în clubul Colectiv în urma incendiului din 30 octombrie 2015.

“Ne-am adunat pentru a ne consolida ideile. Vream să facem anumite lucruri pentru ajutorarea victimelor. Lumea nu ştie că sunt încă foarte mulţi răniţi grav, lumea nu ştiu că aceşti copii au nevoie de proteze, pentru că nu mai au degete sau operaţii estetice pentru că nu mai au faţă. Viaţa tuturor s-a schimbat. Dacă nu te constitui înt-un grup vocal nu rezolvi nimic în ţara asta. Nu cerem pomană, nu ne interesează politica. Din punct de vedere administrativ s-a greşit enorm de către statul român”, a declarat Eugen Iancu, duminică, într-o conferinţă de presă, el precizând că, în acest moment, asociaţia reprezintă interesele a peste 100 de victime din Colectiv.

Un alt membru fondator este Laurenţiu Istrate, tatăl unui tânăr decedat la 13 zile de la tragedie, omorât de o bacterie luată în spital.

“Am hotărât ca în urmă acestei nenorociri să nu mai stau deoparte. Vreau o schimbare în bine pentru ceilalţi copii. N-aş vrea ca fiicei mele, la majorat, să-i fie frică să se distreze. Unii tineri care au fost în noaptea respectivă în club sunt afectaţi fizic şi psihic. Au nevoie de o reintegrare socială care poate dura ani de zile. Obiectivele noastre sunt acelea de a-i recupera pe aceşti tineri. Nu vrem să lăsăm lucrurile aşa. Cei care au greşit nu-şi asumă producerea tragediei”, a arătat Istrate.

Reprezentanţii asociaţiei au mai spus că au fost minţiţi, victimile fiind infectate în spitale şi nefiind transferate la timp în unităţi medicale din străinătate, iar astfel au murit alţi 37 de oameni.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )