S-a deschis poarta gigantă spre ”lumea de dedesubt”. Se aud sunete monstruoase

S-a deschis poarta gigantă spre ”lumea de dedesubt”. Se aud sunete monstruoase

loading...

S-a deschis poarta gigantă spre ”lumea de dedesubt”. Se aud sunete monstruoase.

Un crater uriaş care creştea rapid a zguduit taigaua siberiană, provocând localnicii să creadă că acolo este „o Poartă spre Infern”. Acum misterul imensului crater siberian care scoate sunete monstruoase a fost elucidat.

Oamenii de ştiinţă au propriile lor idei despre crater şi despre sunetele pe care le provoacă. Ei consideră că gaura imensă s-a format din cauza topirii stratului de permafrost care a reacţionat la schimbările climatice.

Iar sunetele monstruoase sunt probabil produse prin căderea solului. Localnicii sunt îngrijoraţi că tăietura este în continuă expansiune.

Pentru oamenii de ştiinţă, acest eveniment natural oferă o perspectivă asupra condiţiilor anterioare şi viitoare ale Pământului.

Enormul crater se află în apropierea satului Batagai, în regiunea Verkhoyansk. Acesta ajunge la o adâncime de mai mult de 90 de metri. Această regiune este una dintre cele mai reci locuri din lume. O expediţie recentă a arătat că solul îngheţat cândva în permafrost are o vârstă de circa 200.000 de ani.

Cercetătorii au clasificat acum craterul Batagaika ca fiind un megaslump (megacădere) – un gol imens în interior creat ca rezultat al topirii permafrostului, potrivit Descopera.ro.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )