SE INTAMPLA IN ROMANIA ! Un elev al Centrului de plasament, calificat la Olimpiada Națională !

SE INTAMPLA IN ROMANIA ! Un elev al Centrului de plasament, calificat la Olimpiada Națională !

loading...

ULUITOR !

DE LA CENTRUL DE PLASAMENT, PE CULMILE SUCCESULUI !

Vasile și sora sa, Lenuța, au ajuns în centrul de plasament în urmă cu 4 ani din cauza neînțelegerilor familiale dar și a lipsurilor financiare. Cu toate acestea, cei doi copii au păstrat legătura cu părinții, vizitându-i adesea iar aceștia, la rândul lor, nu i-au abandonat cu totul, venind să-i vadă destul de des și sprijinindu-i în limita posibilităților

Vasile Țurcă, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Forestier și asistat al Complexului de Servicii Elena Doamna a reușit performanța de a se califica la etapa națională a Olimpiadei Tehnice în domeniul fabricării produselor din lemn, ce va avea loc pe 18 aprilie, la Sighișoara.

Performanța elevului este remarcabilă, având de trecut o probă teoretică dificilă dar și una practică, în care a făcut dovada măiestriei și îndemânării sale. Băiatul a susținut proba scrisă pe data de 25 februarie iar proba practică a avut loc joi, 3 martie. Joi seara a aflat că s-a calificat la etapa națională, ceea ce a produs o mare bucurie în rândul colegilor și educatorilor din centru. Totuși, pentru profesorii și îndrumătorii săi, calificarea la etapa națională a olimpiadei nu a fost o supriză deoarece adolescentul este foarte serios, inteligent și ambițios.

Iata ca despărțirea de familie nu a reprezentat un impediment pentru Vasile în ceea ce privește performanțele școlare, ba dimpotrivă, l-au stimulat să învețe și să conștientizeze că doar astfel își poate depăși condiția.

A devenit un adevărat exemplu atât pentru colegii de la Colegiul Forestier cât și pentru cei centru, începând de la vasta cultură generală pe care o are în urma cărților citite în fiecare seara și până la rezultatele școlare foarte bune.

citeste mai mult 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )