SECRETUL pe care Petre Roman AR FI VRUT ca tu sa NU-L STII NICIODATA !

SECRETUL pe care Petre Roman AR FI VRUT ca tu sa NU-L STII NICIODATA !

loading...

Ar fi ridicol din partea noastra sa-l omitem pe Petre Roman ca succesor al lui Nicolae Ceausescu. Ion Iliescu nu a preluat puterea de unul singur, ci in tandem cu fiul lui Valter si al Hortensiei Roman. In ciuda monumentalelor eforturi propagandistice de a se prezenta ca revolutionar spontan, omul cu pulover rosu din mijlocul protestatarilor, un autentic dizident impotriva dictaturii familiei Ceausescu, Petre Roman nu a reusit nici sa-si ascunda biografia reala si nici sa devina un reformator inspirat de democratia occidentala.

Fiul cominternistului Erno Neulander, alias Valter Roman, a fost, alaturi de Iliescu, promotorul instalarii la pupitrul de comanada al tarii, a nomenclaturistilor si securistilor fideli liniei de la Moscova.

Un excelent cunoscator al limbii ruse, primul ministru Petre Roman a fost primul care sa-l linisteasca personal la telefon pe Mihail Gorbaciov, ca miscarea „golanilor”din Piata Universitatii, declansata de intelectualitatea anticomunista, la inceputul anilor ’90, nu va tulbura „democratia originala”, gandita de Brucan, Iliescu si Militaru pentru a mentine Romania in sfera de influenta sovietica.

Petre Roman nu s-a distins in perioada ceausita ca un opozant, ci doar ca amantul Zoiei Ceausescu, alaturi de care a trait o foarte pasionala poveste erotica. Adus de Saul Brukner, alias Silviu Brucan, langa Ion Iliescu, sarmantul nostru premier postdecembrist a gasit de cuviinta sa „privatizeze”economia tarii, impartind-o de fapt unor tovarasi care jucau rolul primilor investitori cu capital autohton.

O dovada a complicitatii sale cu fostii activisti, binevazuti de Kremlin, ca promototori ai prestroikai si glastnostului in Romania,  a fost si faptul ca in primavara lui 1990 a semnat decizia de publicare a revisteiRomania Mare, care a devenit inca de la infiintare, principala platforma de atac a opozitiei si de batjocorire a intelectualilor critici ai regimului Iliescu.

Dar pentru a intelege bine cine este cu adevarat Petre Roman si cum a ajuns el sa conduca Romania, langa Ion Iliescu, este necesar sa studiem putin biografia tatalui sau, unul dintre artizanii regimului comunist alaturi de Ana Pauker, pe numele sau adevarat Hanna Rabinsohn. O sursa veridica si foarte bine documentata este cartea lui Vladimir Tismaneanu: „Arheologia terorii„.

Dupa ce s-a intors din Razboiul Civil din Spania, unde a fost ofiter si comisar NKVD in Brigazile Internationale, Erno Neulander, bolsevic si stalinist convins isi schimba numele in Valter Roman si ajunge in tara cu trupele sovietice. A ajuns general in armata Romaniei si sef al Directiei Politice. Fiind alaturi de ceilalti ïlegalisti”, Ana Pauker, Gheorghiu Dej, Teohari Georgescu, Vasile Luca, Emil Bodnaras, unul dintre cei care au impus comunismul in Romania, Valter Roman a beneficiat de toate privilegile puterii, ajungand ministrul Postelor si Telecomunicatilor. Intre 1955-1983 a fost directorul Editurii Politice, unde se tipareau toate lucrarile partidului comunist.

mai departe citeste aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )