Sfaturi de modă şi înfrumuseţare ale Mariei Antoaneta

Sfaturi de modă şi înfrumuseţare ale Mariei Antoaneta

loading...

Sfaturi de modă şi înfrumuseţare ale Mariei Antoaneta!

Sfaturi despre modă şi frumuseţe se găsesc la tot pasul, dar puţine se compară cu cele ale însăşi reginei stilului, Maria Antoaneta. Ea a modelat cu eleganţă stilul tradiţional, lansând trenduri în materie de modă şi îngrijire personală, acest lucru devenind o formă de manevrare a populaţiei. Multe dintre secretele sale erau atât de eficiente încât sunt folosite şi în zilele noastre.

  1. Începe-ţi ziua cu un ten curăţat

Regina Franţei îşi începea rutina zilnică prin a-şi curăţa tenul cu o soluţie numită Eau Cosmetique de Pigeon, care a fost inventată şi folosită pentru prima dată de către daneze. Reţeta soluţiei era următoarea: „ Se foloseşte câte un strop de suc de nuferi, pepeni, castraveţi, lămâi. Apoi se adaugă câte o mână de cicoare, floare de crin, fasole, borago, şi compot realizat din porumbei copţi. Puneţi întregul amestec într-un alambic, adăugând  patru lingurinţe de zahăr, una de borax, aceeaşi cantitate de camfor şi o jumătate de litru de vin alb. Totul se lasă la macerat timp de două săptămâni, apoi este supus procesului de distilare.”

  1. Tenul alb şi curat este la modă

Odată ce tenul ei era suficient de bine curăţat, Maria Antoaneta aplica un fel de fond de ten care albea pielea, numit Eau d’Ange. Faţa palidă era la modă în secolul al XVIII-lea, denotând faptul că persoana respectivă este una bogată şi care aparţine clasei nobiliare, aceasta nefiind nevoită să lucreze în soare. Pielea albă ascundea adesea semne lăsate de boli, ceva ceea ce clasa nobilă nu se dorea a fi asociată.

  1. Obiceiurile de înfrumuseţare sunt esenţiale noaptea

Pentru a-şi păstra mâinile fine, regina purta în timpul nopţii mânuşi umplute cu ceară, apă de trandafiri şi ulei de migdale. De asemenea, ea îşi aplica pe păr, pentru a-i menţine culoarea, şofran, turmenic, lemn de santal şi rubarbă. Cu toate că mai mereu era văzută purtând perucă, Maria Antoaneta prefera în timpul orelor de relaxare de după-amiază să îşi lase părul liber.

  1. Băi înmiresmate

Cu toate că purta câte un combinezon în timpul băii, pentru a proteja părţile intime, într-o imensă cadă, pe fundul căreia se afla un pat cu conuri de brad, seminţe de in şi migdale, ea se spăla cu un săpun parfumat, şi se exfolia cu nişte bureţi din muselină, umpluţi cu tărâţe.

  1. Crema care îţi face tenul să strălucească de frumuseţe

Masca de faţă ce purta semnătura reginei franceze conţinea patru ingrediente la îndemâna oricui: coniac, un ou, lămâie şi lapte praf. Pentru a realiza masca trebuia să amesteci până la obţinerea unei paste două linguri de coniac, un albuş de ou, o treime de cană de lapte praf şi sucul unei lămâi. Ea considera că acidul lactic şi cel citric dizolvau pielea moartă de pe faţă, în timp ce coniacul stimula circulaţia şi strângea porii, iar oul repara micile semne de pe faţă.

Continuarea aici —–> www.historia.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )