SOCANT ! 2 ROMANCE, mama si fiica, SINGURII SUPRAVIETUITORI din VAGONUL MORTII la Bruxelles

SOCANT ! 2 ROMANCE, mama si fiica, SINGURII SUPRAVIETUITORI din VAGONUL MORTII la Bruxelles

loading...

O româncă şi fiica sa de doi ani, singurii supravieţuitori din vagonul de metrou explodat la Bruxelles

O botosaneanca si copilul ei de 2 ani sunt singurii supravietuitori din vagonul de metrou in care a explodat una din incarcaturile explozive in statia Maelbeek din Bruxelles.

Roxana Stefanuca (23 de ani), este stabilita de 5 ani in Bruxelles, unde sotul si tatal ei au o afacere in domeniul constructiilor. Tanara isi ducea fata mai mare, de 5 ani, la gradinita si pentru ca nu avea cine sa stea cu fetita mai mica, a luat-o cu ea.

Pe drumul de întoarcere însă, iadul a coborât pe pământ, când o bombă a explodat într-unul din vagoanele metroului aflat în staţia Maelbeek: chiar vagonul în care erau mama şi fiica. Anca Cucuruzac, sora tinerei rănite, a aflat ulterior cu groază că cele două au fost singurele supravieţuitoare, tânăra fiind scoasă de sub mai multe cadavre decapitate de suflul exploziei.

„Ea şi copilul au fost singurii supravieţuitori din acel vagon. Îşi aminteşte o bubuitură puternică şi o femeie plină de sânge aruncată peste ea de suflul exploziei. A mai apucat să se uite la fetiţă, a văzut-o că plânge şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa”, povesteşte înlăcrimată sora tinerei rănite în Bruxelles.

Femeia rănită s-a trezit abia pe un pat de reanimare la Spitalul Militar din Bruxelles. Primul lucru pe care l-a rostit a fost numele fetiţei, Miruna, care era cu ea şi pe care o văzuse ultima oară în mijlocul infernului. Au fost ore care au părut ani pentru membrii familiei din Bruxelles, dar şi pentru prietenii şi familia de acasă.

„Părinţii au văzut la televizor şi au sunat-o pe sora mea. Au văzut că nu răspunde, au dat-o ca dispărută şi au fost sfătuiţi de poliţişti să o caute la spitalele la care au fost duse victimele. Peste aproape trei ore au găsit-o la spital, abia la amiază. Atunci au realizat că fetiţa era dispărută. Au găsit-o spre seara. Vă daţi seama ce a fost în sufletul lor în tot acest timp. Nimeni nu ştia nimic”, a spus profesoara Luminiţa Pascariu, o prietenă aproiată a familiei.

„Am văzut cu toţii cum arată acele vagoane afectate de explozie. Pe ei i-au scos vii din mormanul de fiare. Probabil că norocul fetiţei a fost că era în căruţ şi poate că a mai protejat-o de suflul exploziei”, mai spune aceasta.

Deşi au scăpat cu viaţă din explozie, cele două, mamă şi fiică, sunt în stare gravă internate, iar familia de acasă aşteaptă în fiecare clipă veşti bune de la soţul tinerei şi părinţii acesteia, rudele fiind împărţite între spitalele unde sunt internate cele două.

„E arsă toată pe faţă, pe cap. I se mai văd doar ochii. E în stare de şoc, dar am putut să vorbesc cu ea două minute. Fetiţa este şi ea cu arsuri şi este intubată, pentru a fi ajutată la respiraţie”, a spus Anca Cucuruzac, sora tinerei rănite în explozia din metroul belgian.


Trei explozii au avut loc în Bruxelles, Belgia, ieri dimineață. În urma lor, 31 de oameni au murit, potrivit celui mai recent bilanț, și 271 au fost răniți. Primele două explozii au avut loc în aeroport în salonul de plecări, lângă ghișeul companiei American Airlines, iar cealaltă, în stația de metrou Maelbeek. Printre victime se numără și patru români. Statul Islamic a revendicat atacul terorist, în timp ce autoritățile au reușit astăzi să îi identifice pe cei trei suspecți.

 

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )