SOCANT ! Bacteria E-coli, descoperită în brânza de vaci Lactate Brădet din Argeș

SOCANT ! Bacteria E-coli, descoperită în brânza de vaci Lactate Brădet din Argeș

loading...

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din județul Argeș conține bacteria E-coli, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective.

”În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a explicat Irimescu.

Potrivit presei locale din Argeș, se pare că produsele lactate cu E-coli au fost găsite într-un magazin din Pitești, din zona Exercițiu. Ulterior, inspectorii DSVSA s-au deplasat la fabrică.

În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA şi DSP din judeţele Argeş şi Dolj au demarat acţiunea de prelevare de probe, care au fost transmise spre analizare către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV).

Ancheta ANSVSA, desfăşurată în colaborare cu Ministerul Sănătăţii a fost extinsă, din data de 26.02.2016, şi în judeţul Bacău, ca urmare a noilor informaţii primite prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF).

Au fost recepţionate de IISPV 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de MS: lactate – lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne – carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie cât şi de la persoane particulare.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )