Știați că Ceaușescu a făcut și minuni? Iată imaginile care au uimit lumea!

Știați că Ceaușescu a făcut și minuni? Iată imaginile care au uimit lumea!

Știați că Ceaușescu a făcut și minuni? Iată imaginile care au uimit lumea!

Nebunia dusă la extrem a lui Nicolae Ceaușescu nu a născut doar monștri, ci și lucruri pe care le apreciem și astăzi, iată câteva.

Este vorba despre câteva construcții impunătoare, pe care nostalgicii le consideră și astăzi referințe pentru o epocă în care au fost realizate cu mari sacrificii și eforturi (impuse) populației. Iată cele 6 minuni ale Comunismului, dovezi rezistente peste timp ale faptului că răul are și aspecte pozitive.

1. Casa Poporului, astăzi Palatul Parlamentului: World Records Academy spune că este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, fiind deținătoarea unui triplu record: cea mai scumpă clădire, cea mai grea și cea mai mare ca suprafață. Istoria ei nu este prea fericită, în anii 80 au fost demolați 7 kilometri pătrați ai vechiului centru al capitalei, 40.000 de oamenii fiind obligați să se mute. Lucrările ei au fost conduse de arhitecta Anca Petrescu, iar în anul 2006, valoarea de piață a Casei Poporului era estimată la 3 miliarde de euro.

CasaPoporului_night

2. Transfăgărășanul, sau Drumul Național 7C, leagă Muntenia de Transilvania și a fost construit între 1970-1974, la inițiativa dictatorului. Astăzi este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, vizitat anual de mii de turiști.

Transfagarasan-794x446

3. Canalul Dunăre-Marea Neagră și-a început construcția în 1949, cei care au fost folosiți pentru construirea lui au fost deținuți politici și minorități etnice și religioase. Au fost sistate lucrările în 1955, dar au fost apoi reluate în 1976, inaugurarea având loc pe data de 26 mai 1984. 50 de milioane de metri cubi au fost turnați și s-au excavat 294 milioane de metri pătrați la canalul principal, cifre imense, conforme cu viziunea Conducătorului.

4. Metroul din București: în 1952 s-a hotărât crearea unui institut de proiectare a metroului în București, subordonat Ministerului Transportului. Studiile au durat 2 ani, construcția a fost apoi amânată din cauza costurilor prea mari pentru a fi reluată efectiv

Continuarea aici ——> howandwhy.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

  1. Vorba lu Nicu Ceausesc “Nici in 20 de ani nu veti reusi sa zugraviti ce a construit tata”, din pacate astia nu o sa zugraveasca ce a construit Ceausescu niciodata, o sa se darame mai degraba. Trist, dar adevarat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.