STIRE SOC ! 4 ROMANI, VICTIME in atacurile de la Bruxelles ! UN COPIL si 3 ADULTI

STIRE SOC ! 4 ROMANI, VICTIME in atacurile de la Bruxelles ! UN COPIL si 3 ADULTI

loading...

ZGUDUITOR !

UPDATE ORA 22.30 MAE informează că un al patrulea român se află printre răniţii din Bruxelles. Este vorba despre un minor, care a fost transport la spital, potrivit Digi24.

Capitala europeană este sub teroare. Trei români au fost răniţi în atentatele de marţi dimineaţa (22 martie) din Bruxelles, potrivit Digi24. Trei explozii au avut loc în capitala Belgiei, două dintre ele au avut loc în aeroportul Zaventem, iar o alta la metrou. Doi dintre români se află în continuare în spital, un al treilea a fost externat. Al patrulea român rănit este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment,  există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi  în atentatele care au avut loc marţi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat. Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi.

Claudiu Rusu, un tânăr student român, locuieşte de 6 ani la Bruxelles. În momentul atentatelor teroriste, acesta se afla la aeroport cu un grup de studenți și profesori, urmând să plece către Lisabona. El a povestit cum s-a petrecut toată deflagraţia printr-o intervenţie telefonică la Digi24.

”Şocul a fost foarte mare. A fost ceva de groază. În momentul în care mă aflam la aeroport, la check-in, a explodat prima bombă. A doua bombă a explodat când ne-am adăpostit la cafeneaua din aeroport. M-am speriat, mi-a fost frică să nu tragă cineva cu mitraliera. A doua bombă care a explodat a distrus peretele din sticlă, iar din el au început să cadă cioburi care m-au rănit la cap. Am ieşit pe picioarele mele din aeroport. Am mers până la cel mai apropiat spital unde am fost cusut și mi-au pus două copci la nivelul craniului. Trebuia să plec cu un grup şcolar spre Portugalia. Eram cu cadrele didactice şi colegi. Eu eram singurul român din tot grupul, în afară de mine nu ştiu dacă au mai fost şi alţi români răniţi”, a mărturisit şocat tânărul.

Printre răniţi se află şi o femeie din Constanţa. Cristina Călințaru, directorul economic al Autorității Navale Române, a fost rănită, marți, 22 martie, în urma exploziilor din aeroportul Zaventem din Bruxelles, scrie Adevărul.ro.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )