STRIGATOR LA CER ! Merkel SUSPENDA ALOCATIA nemteasca pentru copiii ROMANILOR

STRIGATOR LA CER ! Merkel SUSPENDA ALOCATIA nemteasca pentru copiii ROMANILOR

loading...

STRIGATOR LA CER !

Germania este pregatita sa adopte o lege care va afecta mii de romani si nu numai !

Este vorba despre o reglementare care va fi menita sa conditioneze primirea alocatiei pentru copii de prezenta acestora in tara unde au drept de rezidenta parintii.

De exemplu, se intampla ca tatal si mama sa lucreze in Germania iar copilul sa locuiasca cu bunicii in tara de bastina a parintilor.
Strainii din toate tarile membre UE, care lucreaza in Germania, pot primi alocatii pentru copii de la statul german, chiar daca odraslele acestora traiesc in alta tara. In decembrie 2015, numarul copiilor care primeau alocatie de la statul german, dar locuiau in afara tarii, era de 120.000, scrie info-diaspora.com.

Germania este pe cale sa impuna o astfel de lege ca urmare a promisiunilor facute de UE Marii Britanii in acest sens, ca parte a unor reforme mai ample menite a evita Brexitul, noteaza Deutsche welle.

In pachetul de reforme discutat cu David Cameron se precizeaza ca alocatia copiilor sa fie platita la nivelul celei primite in tara de rezidenta a copiilor. S-ar putea ca Germania sa fie obligata sa plateasca alocatii mai mari copiilor aflati in alte tari, care platesc sume lunare mai mari in acest scop. Masurile insa vizeaza, mai ales, rezidentii din tarile est-europene, unde alocatiile pentru copii sunt extrem de mici. Daca ne referim strict la Romania, alocatia platita unui copil in tara noastra este de aproximativ 20 de euro.

 

 

Toate tarile membre UE, care platesc alocatii in alte tari ale Uniunii, vor putea plafona suma la cea stabilita acolo unde locuieste copilul. Aceasta noua regula europeana face parte din pachetul de reforme creat la presiunea premierului Marii Britanii, David Cameron. Masura este sustinuta chiar de coalitia de guvernare a cancelarului Merkel.

sursa

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )