STRIGATOR LA CER ! SE INTAMPLA IN ROMANIA !

STRIGATOR LA CER ! SE INTAMPLA IN ROMANIA !

loading...

Copiii erau terifiaţi de directoarea grădiniţei !

Tatăl copiilor agresaţi de directoarea de grădiniţă: „I-am dat zeci de mii de euro, în patru ani, ca să-mi terorizeze copiii“

Părinţii care au depus primii plângere penală împotriva directoarei Grădiniţei Flipper din Bucureşti, acuzată că îi agresa pe copii în unitate, au declarat pentru „Adevărul“ că ambii lor copii se temeau de „directoarea Ana“ şi manifestau comportamente ciudate acasă. Deşi tatăl care a făcut rost de filmare a încercat să discute cu directoarea înainte de a se duce la Poliţie, aceasta, susţine părintele, nu ar fi recunoscut agresiunile.

Directoarea unei grădiniţe private din Capitală, Ioana Ana Neagu, este acuzată că ar fi bătut trei copii din unitate. Secţia 17 de Poliţie din Capitală a deschis o anchetă, la sesizarea părinţilor. Arthur Aşa, tatăl copiilor care apar în imaginile date publicităţii, a povestit, pentru „Adevărul“, săptămâna de chin prin care a trecut pentru a afla ce se întâmpla cu cei doi copii ai săi – o fetiţă de un an şi 11 luni şi un băiat de aproape 6 ani – zilnic, între orele 9.00 şi18.00, cât timp aceştia se aflau în grija angajaţilor de la grădiniţa privată „Flipper” din cartierul Cotroceni, Bucureşti.

Cum s-a ajuns la ancheta Poliţiei  ?

Povestea a început de marţea trecută, 15 martie, când Corina şi Arthur Aşa, părinţii celor doi copii, au aflat chiar de la directoare că aceasta „i-a scuturat un pic pentru că nu se mai înţelegea cu ei“. Părinţii nu au crezut, iniţial, că este vorba de o agresiune în toată regulă. Însă comportamentul de acasă al copiilor le-a dat de bănuit că, la grădiniţa în care aveau încredere, s-ar putea întâmpla lucruri care să-i afecteze emoţional şi fizic pe copii. Aşa că tatăl a reuşit să facă rost de imaginile din sistemul de supraveghere instalat în grădiniţă şi a urmărit înregistrările. A făcut capturi foto, iar, a doua zi, a încercat chiar să poarte o discuţie cu directoarea Ioana Neagu, care este şi o apropiată a familiilor celor care-şi lăsau copiii în grija ei.

„(Fetiţa, n.r.) se trezea din somn plângând, uneori începea să ţipe prin casă, fără absolut niciun motiv, în cele mai neaşteptate momente“

„Nu i-am spus atunci că am urmărit înregistrările, am vrut să văd dacă recunoaşte ceva, am vrut să vorbesc raţional cu ea, să-i pun întrebări indirect, dar femeia nu a recunoscut nimic în faţa mea şi a soţiei mele“, a declarat tatăl copiilor.  Acasă, însă, fetiţa de nici doi ani manifesta un comportament ciudat, conform spuselor părinţilor. „Se trezea din somn plângând, uneori începea să ţipe, prin casă, fără absolut niciun motiv, în cele mai neaşteptate momente“, a spus tatăl. În tot acest timp, părinţii au încercat să discute cu copiii lor, dar niciunul dintre ei nu povestea ce se întâmpla exact la grădiniţă. Le era teamă şi erau obişnuiţi să creadă că un astfel de comportament agresiv, cu copiii mai puţin ascultători, era ceva normal.

Până când, vineri, 18 martie, băiatul de şase ani i-a spus tatălui său că directoarea a ţipat, din nou, la sora lui mai mică. Atunci Arthur Aşa i-a telefonat directoarei grădiniţei, cerându-i explicaţii. Ioana Neagu, însă, şi-a justificat comportamentul aruncând vina pe copilă: „nu am ţipat la ea, cred că, mai degrabă, e indispusă pentru că o paşte vreo răceală“ – ne-a povestit tatăl discuţia de la acea vreme cu cea în grija căreia îşi lăsa copiii de mai bine de patru ani. În aceeaşi zi, seara, tatăl a urmărit înregistrările şi a văzut că, într-adevăr, directoarea ţipase la fetiţa lui, în timpul micului dejun. După un weekend în care s-au sfătuit cu prieteni şi avocaţi, familia

Aşa a decis să sune, luni, 28 martie, la Protecţia Copilului – DGASPC Sectorul 6. Însă, cum răspunsurile primite de la lucrătorii de acolo ar fi însemnat formulare de completat şi zile de aşteptare pentru începerea unei anchete, cei doi părinţi au decis să depună plângere direct la Poliţie. Astfel, Secţia 17 de Poliţie din Capitală a deschis o anchetă pentru a afla cu certitudine ce se întâmpla în grădiniţa privată Flipper din Cotroceni, unde 36 de copii veneau aproape zilnic.

Cu toate acestea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Capitalei spun că grădiniţa nu era autorizată şi funcţiona ilegal.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )