“Suntem salvaţi! E aur sub toată biserica!” Comoara ascunsă de Brâncoveanu la Baia de Aramă

“Suntem salvaţi! E aur sub toată biserica!” Comoara ascunsă de Brâncoveanu la Baia de Aramă

loading...

Harta unei comori fabuloase, ascunsă de Constantin Brâncoveanu sub o biserică din Baia de Aramă, se pare că a fost descoperită întâmplător, în peretele din altar. Escrocherie sau adevăr, documentul a aprins imaginaţia şi lăcomia căutătorilor de comori. Goana după aur a lăsat în urmă un monument de patrimoniu devastat, potrivit Formula As.

Raiul comorilor

Zona Munţilor Mehedinţi este plină de comori, şi unde sunt comori, sunt şi legende. Nu există loc în România unde să fie mai multe poveşti despre comori.

Explicaţia e simplă: pe aici trecea limita Imperiului Austro-Ungar, şi haiducii dintr-o parte a graniţei îşi îngropau comorile în cealaltă parte, cu precădere în Mehedinţi, o zonă rupestră cu munţi cavernoşi, plini de peşteri şi de galeriile de mine abandonate, adevă­rate labirinturi bune de ascuns bogăţiile.

Mănăstirea Baia de Aramă

Aşa se face că pe măsură ce poliţia vremii îi prindea pe hai­duci, le confisca hărţile comorilor şi le depozita în sediul, foar­te bine păzit, de la Caransebeş. Numai că, odată cu prăbuşirea Imperiului, sediul a fost jefuit şi majori­tatea vechilor hărţi haiduceşti s-au făcut nevăzute, pentru a ieşi astăzi la suprafaţă, vândute la preţuri exor­bitante, achitate de noii căutători de comori. Iar como­rile, în Mehedinţi, au lăsat dâre de… aur în urma lor.

Continuare aici —–> www.realitatea.net

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )