Tara care A INTERZIS TOTAL FUMATUL. Ce pedeapsa risca cei care incalca legea ?

Tara care A INTERZIS TOTAL FUMATUL. Ce pedeapsa risca cei care incalca legea ?

loading...

Care este tara care A INTERZIS TOTAL FUMATUL ? Si ce pedeapsa risca cei care incalca legea ?

Poate nu vei crede, dar o astfel de tara chiar exista.

Turkmenistan se pregateste sa devina una dintre tarile in care fumatul si vanzarea de tigari vor fi complet interzise, pe intreg teritoriul tarii.

 

Presedintele Turkmenistanului a interzis vanzarea tigarilor, iar magazinele care incalca aceasta lege si vand in mod ilegal tigari vor primi amenzi si de pana la 1200 de lire sterline.

Cateva publicatii independente din tara sustin deja ca piata neagra s-a extins pe strazile din capitala Ashgabat. Un pachet de tigari de contrabanda costa peste 8 lire.

Insa, cea mai mare parte din media din Turkmenistan este controlata de guvern, Turkmenistatul fiind pe locul 3 in topul tarilor care incalca cel mai grav dreptul la libera exprimare, dupa Coreea de Nord si Eritrea, conform unui raport al Reporterilor Fara Frontiere, noteaza cei de la Independent.

Atadurd Odmanov, Secretar de Stat privind securitatea si sanatatea nationala, a ramas fara gradul de colonel la inceputul lunii, pentru ca nu a reusit sa ii incurajeze pe fumatori sa renunte la acest obicei. Ramane de vazut ce impact va avea aceasta noua lege asupra sanatatii populatiei. In Turkmenistan, media de viata este de 65 de ani.

Gurbanguly Berdimuhamedow, presedintele actual al Turkmenistanului, este mai rezonabil in politica sa decat predecesorul sau, Niyazov. Dupa instaurarea sa in functie, el a decis ca opera si teatrul sa nu mai fie interzise in tara, asa cum era pana atunci si chiar a fost de acord cu introducerea unor cyber-cafenele in capitala Ashgabat, unde oamenii au acces nelimitat la internet.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )