Publicitate

loading...

Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”?

Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”?
loading...

Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”?

Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”? Mai intai iata cateva informatii despre evolutia fermoarelor:

Elias Howe, inventatorul masinii de cusut, a patentat “Automatic, continuous clothing closure” in 1851, desi nu arata deloc precum fermoarele din prezent.

40 de ani mai tarziu, un barbat pe nume Whitcomb Judson a inventat “Clasp Locker”. Creatia sa a avut debutul in 1893, in cadrul Chicago World’s Fair.

Cu toate astea, forma actuala a fermoarelor a fost definitivata in 1913, in clipa in care un inginer suedezo-american, Gideon Sundback, a perfectionat modelele anterioare in ceea ce el a numit “Seperable Fastener.”

Serviciile militare au inceput sa foloseasca tehnologia pentru echipamentele de zbor si borsete, iar in 1920, B.F. Goodrich a pus primul fermoar la o pereche de cizme.

Traditia spune ca sefii de la compania de produse aerospatiale Goodrich au folosit expresia “Zip ‘er up” si de aici a ramas si numele de zipper.

Abrevierea „IKK” vine de la Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, cea mai mare companie producătoare de fermoare din lume.

În 1934, japonezul Tadao Yoshida a fondat Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, tradus Yoshida Industries Limited și producea piese metalice. S-a specializat apoi în rame de aluminiu pentru ferestre. Însă, întemeietorul companiei și-a dat seama că pierde foarte mult aluminiu în urma producției, material scump în Japonia postbelică.

În încercarea de a refolosi aluminiul, Tadao Yoshida a început să producă fermoare, noua invenție a secolului XX. Așa a ajuns ca din 1954, pe lângă rame de aluminiu, să producă și fermoare sub brandul IKK.

 

fermoar

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.