Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”?

Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”?

loading...

Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”?

Te-ai întrebat vreodată de ce pe majoritatea fermoarelor scrie „IKK”? Mai intai iata cateva informatii despre evolutia fermoarelor:

Elias Howe, inventatorul masinii de cusut, a patentat “Automatic, continuous clothing closure” in 1851, desi nu arata deloc precum fermoarele din prezent.

40 de ani mai tarziu, un barbat pe nume Whitcomb Judson a inventat “Clasp Locker”. Creatia sa a avut debutul in 1893, in cadrul Chicago World’s Fair.

Cu toate astea, forma actuala a fermoarelor a fost definitivata in 1913, in clipa in care un inginer suedezo-american, Gideon Sundback, a perfectionat modelele anterioare in ceea ce el a numit “Seperable Fastener.”

Serviciile militare au inceput sa foloseasca tehnologia pentru echipamentele de zbor si borsete, iar in 1920, B.F. Goodrich a pus primul fermoar la o pereche de cizme.

Traditia spune ca sefii de la compania de produse aerospatiale Goodrich au folosit expresia “Zip ‘er up” si de aici a ramas si numele de zipper.

Abrevierea „IKK” vine de la Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, cea mai mare companie producătoare de fermoare din lume.

În 1934, japonezul Tadao Yoshida a fondat Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, tradus Yoshida Industries Limited și producea piese metalice. S-a specializat apoi în rame de aluminiu pentru ferestre. Însă, întemeietorul companiei și-a dat seama că pierde foarte mult aluminiu în urma producției, material scump în Japonia postbelică.

În încercarea de a refolosi aluminiul, Tadao Yoshida a început să producă fermoare, noua invenție a secolului XX. Așa a ajuns ca din 1954, pe lângă rame de aluminiu, să producă și fermoare sub brandul IKK.

 

fermoar

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )