Publicitate

loading...

Toaleta pentru care oamenii stau la coada ore intregi ca sa o poata folosi!

Toaleta pentru care oamenii stau la coada ore intregi ca sa o poata folosi!
loading...

Toaleta pentru care oamenii stau la coada ore intregi ca sa o poata folosi!

Piesa „America” nu se dezice de la regula si atrage sute de curiosi, presati de nevoi fiziologice, fiind expusa in Muzeul de arta contemporana Guggenheim din New York, care este renumit pentru operele sale bizare si uneori exorbitant de scumpe.

Artistul italian Maurizio Cattelan a folosit galeria de pe Fifth Avenue pentru a-si expune cea mai recenta creatie a sa: un vas de WC din aur masiv de 18 karate, perfect functional, care poarta numele „America”. Lucrarea vrea sa atraga atentia asupra inegalitatii sociale dintre cei superbogati care au acces la orice isi doresc si patura de mijloc.

„O opera indrazneata si aroganta, care de aduce aminte de realitatea fizica a lumii in care traim cu totii si care ofera publicului larg un produs de lux extravagant, care in teorie ar fi destinat doar pentru 1% din populatia globului.” este descrierea oferita de muzeu, potrivit voanews.

WC-ul va ramane in muzeu pe termen nedefinit. Cu toate acestea, s-au facut cozi de doua ore in fata lui, iar pe Twitter au aparut poze cu oameni folosindu-l.

Un jurnalist de la New York Times a avut placerea sa foloseasca toaleta in avanpremiera, despre care a declarat: „Arata mult mai bine cand este folosita. Straluceste atat de tare incat abia daca te poti uita, mai ales cand tragi apa. Aceasta ar putea fi definitia sublimului postmodern.”

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]