TRAGEDIA de la COLECTIV – Dosarul foştilor angajaţi ISU Bucureşti va ajunge din nou la DNA

TRAGEDIA de la COLECTIV – Dosarul foştilor angajaţi ISU Bucureşti va ajunge din nou la DNA

loading...

Decizia a fost luată de Curtea Militară de Apel Bucureşti, dosarul în care au fost trimişi în judecată doi foşti angajaţi ai ISU Bucureşti urmând să fie revizuit de Direcția Națională Anticorupție.

George Matei și Antonina Radu sunt acuzați că ar fi verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.

În urmă cu o săptămână, Ministerul de Interne și Antonina Radu au contestat prima decizie prin care s-a dispus respingerea excepţiilor şi începerea judecăţii.

În timp ce Tribunalul Militar a respins toate cererile şi excepţiile invocate şi a hotărât demararea procesului, judecătorii au admis contestaţiile făcute de Antonina Radu şi reprezentanţii Ministerului de Interne faţă de hotărârea luată de instanţa de fond.

În urma incendiului care s-a soldat cu 63 de morți și aproximativ 200 de răniți, 120 de persoane au depus la Tribunalul Militar București cereri prin care solicită daune morale și materiale. În acest proces sunt judecați George Matei și Antonina Radu, doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București acuzați de abuz în serviciu.

Cei doi ar fi permis funcționarea societății fără intrarea acesteia în legalitate, SC Colectiv Club SRL funcționând fără autorizație de securitate la incendiu.

Mai mult decât atât, cei doi s-ar fi oferit să îi ajute pe patronii clubului în ceea ce privește întocmirea dosarului PSI, deși erau conștienți de existența unor nereguli, neraportându-le superiorilor lor existența localului respectiv.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )