TRAGEDIE FARA MARGINI ! Un avion de pasageri s-a prăbuşit la aterizare în Rusia. Toate cele 62 de persoane aflate la bord au murit

TRAGEDIE FARA MARGINI ! Un avion de pasageri s-a prăbuşit la aterizare în Rusia. Toate cele 62 de persoane aflate la bord au murit

loading...

Un avion de pasageri Boeing 737-800 al companiei FlyDubai a ratat aterizarea pe un aeroport din oraşul rus Rostov-pe-Don, sâmbătă dimineaţa. Toate persoanele aflate la bord au murit, informează presa rusă.
Avionul, care efectua zborul FZ981 pe ruta Dubai – Rostov-pe-Don, s-a prăbuşit în jurul orei locale 3.50 (2.50, ora României), în apropierea pistei aeroportului din oraşul rus, în condiţii de vizibilitate redusă şi la a doua încercare de aterizare, conform unei surse din cadrul serviciilor locale de urgenţă, notează Interfax.   62 de persoane se aflau la bordul aeronavei, conform cercetărilor preliminare, dintre care 55 erau pasageri, informează autorităţile locale. Ulterior, compania aeriană FlyDubai a emis un comunicat oficial în care şi-a exprimat regretul pentru tragicul accident aviatic, confirmând, totodată, că la bordul aparatului de zbor se aflau 62 de persoane – 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului. Majoritatea celor aflaţi la bord erau cetăţeni ruşi, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful serviciilor locale de urgenţă, Igor Oder.  „Şase dintre cei şapte membri ai echipajului erau străini. Comandantul echipajului era cetăţean al Ciprului“, a declarat pentru RIA Novosti purtătorul de cuvânt al procuraturii. Unul dintre membrii echipajului era rus, a declarat Aina Cernova, viceconsul la Consulatul General al Rusiei din Dubai, transmite sputniknews.com.
Unul dintre membrii echipajului era rus, a declarat Aina Cernova, viceconsul la Consulatul General al Rusiei din Dubai, transmite sputniknews.com. La rândul său, Consulatul ucrainean din Rostov-pe-Don a afirmat că, potrivit datelor preliminare, cel puţin opt cetăţeni ucraineni se aflau la bordul aparatului de zbor care s-a prăbuşit.  Guvernatorul regiunii Rostov a precizat că o cauză a accidentului aviatic ar putea să fie vântul puternic din lateral, cu rafale de 50-80 kilometri pe oră. De asemenea, vântul puternic a determinat redirecţionarea a două zboruri spre alte aeroporturi din zonă, după ce vineri municipalitatea din Rostov-pe-Don a emis o alertă de furtună.

Avionul a explodat în urma aterizării ratate, iar incendiul a fost stins de multiple echipaje de pompieri sosite la faţa locului.  Potrivit autorităţilor ruse, citate de TASS, peste 500 de persoane au intervenit la locul accidentului cu 60 vehicule.  Ministerul regional de Urgenţe a confirmat că nu au existat supravieţuitori în urma accidentului.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )