TRUCURI pentru a face cat mai repede curatenie si totul va straluci, fara a folosi produse toxice!

TRUCURI pentru a face cat mai repede curatenie si totul va straluci, fara a folosi produse toxice!

loading...

TRUCURI pentru a face cat mai repede curatenie si totul va straluci, fara a folosi produse toxice!

Frigiderul se spala o data la 5-10 zile cu apa calda cu adaos de bicarbonat de sodiu, care dezinfecteaza si absoarbe mirosurile neplacute.

Servetele din plastic de pe masa se spala cu apa calda cu sapun si apoi se clatesc cu apa rece, dupa care se sterg cu o carpa moale. Plasticul nu va plesni daca se va unge din cand in cand cu un amestec din parti egale de ulei si otet.

Aragazul se sterge cu un burete umed, imbibat cu bicarbonat de sodiu. Rugina de pe arzatoarele aragazului se inlatura cu glaspapir. Arzatoarele de gaz se tin 15-20 de minute intr-o solutie cu sare, apoi se vor curata, se vor clati si se vor sterge cu o carpa din bumbac.

Chiuveta se curata de rugina cu otet fierbinte, in care se dizolva un pic de sare de bucatarie. Pentru a evita infundarea chiuvetei, se recomanda ca pe gura de evacuare sa se puna o sita deasa.

Robinetele nichelate se sterg cu otet cu sare. Robinetele vor straluci daca le frecam cu coaja de lamaie, iar apoi le vom spala cu apa cu sapun si le vom sterge cu o carpa uscata.

Blatul din bucatarie se curata cu un burete ud pe care se presara praf de copt. Aici pregatesti mancarea, deci e preferabil sa nu folosesti chimicale.

Gresia se curata cu apa in care ai diluat o lingura de amoniac. O freci cu un burete, apoi o clatesti cu apa calduta din abundenta.

Cada o poti curata perfect cu un amestec in parti egale din apa calda si bicarbonat de sodiu.

Chiuveta infundata – toarna apa fierbinte, in care ai dizolvat doua linguri de bicarbonat de sodiu si 1/2 litru de otet.

Calcarul din jurul robinetului de la baie sau de la bucatarie poate fi inlaturat cu o perie de dinti veche inmuiata in amoniac. Sau poti freca zona cu o jumatate de lamaie. In ambele situatii trebuie apoi sa clatesti cu multa apa.

Spor la treaba!

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )