Un castel din România a fost inclus pe lista celor mai impresionante 14 castele din Europa

Un castel din România a fost inclus pe lista celor mai impresionante 14 castele din Europa

loading...

Cum nu ne putem petrece întreaga vacanţă vizitând sau dormind în chiar fiecare castel din Europa, iată care sunt cele mai spectaculoase 14 locaţii de acest gen de pe bătrânul continent.

Potrivit site-ului thrillist.com, lista celor mai impresionante castele şi palate include 14 astfel de clădiri medievale, printre care şi cel atribuit de străini contelui Dracula. Este vorba despre castelul Bran, locul a numeroase legende, unde s-au realizat atât filmări pentru producţii artistice, cât şi documentare legate de domnitorul Vlad Ţepeş.

Mănăstirea de pe muntele Saint-Michel din Normandia, Franţa Franţa este gazda uneia dintre „minunile Occidentului”, după cum a fost supranumit Le Mont Saint-Michel, o stâncă din granit de 78 de metri înălţime, care se află în Golful Saint-Malo din Marea Mânecii. Stânca este ocupată de un sat şi de o mânăstire fortificată, care a servit drept închisoare în timpul Revoluţiei Franceze. În prezent, edificiul reprezintă unul dintre cele mai recognoscibile puncte de atracţie ale Franţei.

Castelul Bran, România

Castelul Bran a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru romanul lui Bram Stoker, însă Vlad Ţepeş a petrecut doar o scurtă perioadă de timp acolo, după cum precizează site-ul Thrillist. Dincolo de povestea locului, castelul este o cetate medievală cu o istorie interesantă, pe care turiştii o pot descoperi în timpul tururilor organizate prin tunelurile secrete şi încăperile întunecate.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )