UN CRIMINAL, IN LIBERTATE ! LA REVOLUTIE, Ion Iliescu a ținut oamenii să fie uciși pe străzi ca „să nu se creeze suspiciuni”.

UN CRIMINAL, IN LIBERTATE ! LA REVOLUTIE, Ion Iliescu a ținut oamenii să fie uciși pe străzi ca „să nu se creeze suspiciuni”.

loading...

La Revoluție, 709 de persoane au murit, 1.855 au fost împușcate, alte 343 rănite în alte împrejurări și 924 reținute. În ciuda acestor numere mari, nu există niciun vinovat. Dosarul a fost clasat în toamna anului trecut.

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a solicitat ÎCCJ dosarul Revoluției pentru a fi reanalizat.

Solicitarea vine după ce Asociaţia 21 Decembrie a făcut o nouă plângere împotriva soluţiei de clasare a dosarului. Pe 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a clasat dosarul privind evenimentele din decembrie 1989.

Ion Iliescu a declarat că faptele petrecute la Revoluție sunt de domeniul istoriei și că îi înțelege pe cei care au avut pierderi, dar “asta a fost!”, “nu trebuie să dezgropăm morții”.

În legătură cu aceste afirmații, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a susținut pentru B1 TV că ele sunt reprezentative pentru Ion Iliescu, un politician care nu face decât să-și deretice imaginea pentru eternitate. Acesta a mai spus despre Iliescu faptul că este asemenea oricărui politician bolșevic, adică rece și cinic.

”Afirmațiile sunt reprezentative pentru ceea ce a fost și rămâne Ion Iliescu, adică un politician bolșevic. Are răceala, cinismul de a considera morții un detaliu, o etapă în atingerea obiectivului politic, atitudine care se poate regăsi, dacă ne ducem departe în timp, până la Lenin

Este vorba despre aceeași atitudine care a făcut ca abia acum să fie condamnat și să meargă în temniță Alexandru Vișinescu, torționarul de la Râmnicu Sărat.

Iliescu nu face decât să-și deretice imaginea pentru eternitate, să se prezinte ca un om politic, care a făcut față situației așa cum a făcut și că nu este vinovat cu nimic de ce s-a întâmplat.
Este aceeași atitudine care-și are rădăcinile înainte de 89. Este vorba despre vechiul sistem roșu albastru, care se apără și își apără toți reprezentanții”, afirma Cristian Tudor Popescu.

citeste mai departe aici

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )