VESTE-BOMBA ! CREIERUL ATENTATELOR de la Paris, CAPTURAT in Belgia !

VESTE-BOMBA ! CREIERUL ATENTATELOR de la Paris, CAPTURAT in Belgia !

loading...

Teroristul Salah Abdeslam, arestat în Belgia

La patru luni de la atentatele de la Paris în care au fost ucise 130 de persoane şi rănite 368, islamistul Salah Abdeslam, considerat creierul operaţiunii din Capitala Franţei, a fost arestat în această seară în Belgia. El era singurul dintre cei opt terorişti care a scăpat, chiar dacă la o zi după atentate fusese oprit de poliţie la graniţa cu Belgia, însă a fost lăsat să plece. Salah Abdeslam are 26 de ani şi era născut la Bruxelles, în suburbia Molenbeek, unde a fost şi capturat.

Teroristul Salah Abdeslam a fost arestat preventiv, un complice al acestuia a fost împuşcat mortal, iar altul a fost rănit în schimburi de focuri cu poliţia belgiană, confirmă un membru al Guvernului Belgiei şi Parchetul General de la Bruxelles.

“L-am capturat”, a transmis, prin Twitter, Theo Francken, secretar de stat pentru Migraţie şi Azil.

Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam, căutat pentru implicare în atentatele de la Paris, a fost rănit la picior în schimbul de focuri cu poliţia în cartierul Molenbeek din Bruxelles. Un alt islamist a fost împuşcat mortal de poliţie, iar altul este rănit.

“Parchetul General confirmă arestarea lui Salah Abdeslam în zona Molenbeek din Bruxelles”, conform unui comunicat remis vineri seară.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris în noaptea de 13 noiembrie 2015. Salah Abdeslam este acuzat că a închiriat vehicul cu care teroriştii s-au deplasat la Sala de concerte Bataclan din Paris, unde au omorât aproximativ 89 de persoane.

Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

Suspectat de apartenenţă la reţeaua teroristă Stat Islamic, Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost cel mai căutat infractor din Europa, figurând primul pe lista celor mai periculoşi indivizi daţi în urmărire de Europol.

Un aviz de cercetare şi un mandat internaţional de arestare au fost emise pe 15 noiembrie pe numele său. El este singurul care a reuşit să fugă dintre cei opt atacatori. După atentate, acesta a pornit spre Belgia, însoţit de doi prieteni. Jandarmii l-ar fi controlat pe Salah Abdeslam în Cambrai, în dimineaţa zilei de 14 noiembrie, la câteva ore de la atacuri, în apropiere de graniţa cu Belgia, atunci când acesta se afla acolo cu doi prieteni, într-un VW Golf. Ei au fost lăsaţi să plece însă, pentru că numele său şi al prietenilor nu apăreau pe vreo listă de persoane căutate.

Ulterior, anchetatorii au aflat că Salah Abdeslam ar fi condus una dintre maşinile pe care le-au folosit teroriştii kamikaze pentru a ajunge la Paris, Seat-ul negru care a fost găsit în zona districtelor X şi XI în care s-au produs atacurile armate. El a fost cel care a închiriat maşina Volkswagen Polo neagră, cea care a fost găsită în faţa sălii Bataclan.

Din 2009 până în 2011, Salah a lucrat ca tehnician la Societatea de Transporturi Intercomunale din Bruxelles (STIB). Şi el ar fi parăsit Europa, pentru o perioadă, pentru a merge în Siria.

Salah este fratele mai mic al lui Brahim Abdeslam şi fratele lui Mohammed, cel din urmă fiind arestat şi eliberat în Belgia, iar primul murind în timpul atentatelor, aruncându-se în aer. Mohammed a fost eliberat luni de autorităţi, la fel şi familia sa, după ce au fost interogaţi.Mohammed lucrează pentru consiliul local din Molenbeek de 10 ani şi susţine că el şi mama sa habar nu aveau despre activităţile celor doi fraţi ai săi.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )